Малкият Азар свали голямата Португалия от трона

Спорт
00:02 - 28 Юни 2021
9524
Малкият Азар свали голямата Португалия от трона

Белгия победи Португалия с 1:0 след гол красавец на Торган Азар - по-малкият брат на капитана Еден, в края на първото полувреме. Така Червените дяволи ще се срещнат Италия на 1/4-финала на Евро 2020.

Единственото попадение в срещата падна 3 минути преди почивката когато белгийците направиха много добра контраатака, която завърши със страхотен удар на Торган Азар извън наказателното поле.

В началото на втората част Де Бройне развали празника на Червените дяволи, напускайки терена преждевременно и поставяйки сериозна въпросителна върху участието си в следващия двубой, който е срещу адзурите. 

В заключителните минути мореплавателите натиснаха съперника и само късметът спаси водачеството на Белгия в 84-ата минута. Червените дяволи не се справиха с изчистването на топката, а оставеният абсолютно сам Рафа Герейро нацели страничния стълб.

В оставащите минути до края португалците не успяха да затруднят своя противник и си тръгнаха от Евро 2020, а Белгия продължава своята европейска приказка. 

Кристиано Роналдо остана без своя гол №110, с който щеше да се превърне във футболиста с най-много попадения за национален отбор, и вероятно изигра последния си мач на европейско първенство.

Португалия направи повече атаки, създаде повече положения, но така и не успя да отбележи гол във вратата на перфектния Тибо Куртоа. Иберийците, които удариха и греда в края на мача, отправиха 23 удара по посока вратата на съперника, което се оказа и рекорд за отбор на това Европейско първенство.