МЪЛНИЯ! Идват още уволнения в МВР (ВИДЕО)

СДВР вече с нов началник - Георги Хаджиев излетя от поста

Личности
12:46 - 19 Май 2021 (обновена)
13195
МЪЛНИЯ! Идват още уволнения в МВР (ВИДЕО)

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи, че утре ще има повече яснота колко още от висшите ръководители в МВР ще се разделят с постовете.

Рашков е в Пловдив заради спецакцията, при която бяха арестувани 7 униформени, сред които и шефът на Трето РПУ. Задено с министъра пред журналистите застана и Стефан Банков, директор на "Вътрешна сигурност".

Ще се отнеса с необходимата грижа към всеки, който е дал години от живота си в служба на МВР, но няма да търпя хора, уличени в нарушения, да стоят на постовете си, отсече Рашков.

Предстои министърът да се срещне със състава на министерството в Пловдив, за да стане ясно какво се случва под тепетата.

Очаквайте подробности

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) от днес има нов ръководител, продължи с новините служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

За смяната на Георги Хаджиев той съобщи пред журналисти в Пловдив, където пристигна заради операция срещу корумпирани полицаи в 3-то РПУ.

„Не мога да приема, че ръководител, който е гледал спокойно как пребиват младежи, протестиращи, в центъра на София и то под колоните на Министерския съвет, ние трябва да останем равнодушни. Ще трябва да изкореним това, което виждаме“, каза Рашков.

Той изрази надежда „стилът на работа“ на тези служители да се промени след тези мерки.

„Законът е разписал какви са задълженията и правата на полицейските служители. Никъде в него не пише, че те могат да пребиват децата в центъра на София, а и където и да е на друго място. Докато съм министър, ще бъда безкомпромисен“, категоричен бе Бойко Рашков.

Преди дни главният секретар на МВР Ивайло Иванов също беше освободен.