МЪЛНИЯ: Скандалната кака Румяна Ченалова влиза в парламента

Политика
15:26 - 15 Ноември 2021
18823
МЪЛНИЯ: Скандалната кака Румяна Ченалова влиза в парламента

Главната героиня от култовата афера "Двете каки", шармантната съдийка Румяна Ченалова, със сигурност влиза в парламента. Юристката с кожени палта за петцифрени суми от "Живанши" е водач на листата на "Възраждане" в Кюстендил и втора в 24-и МИР в София и ще се облажи с депутатска банка от едно от двете места.

Малцина вече помнят скандала с изтекли записи между бившите съдийки Ченалова и Владимира Янева, който преди петилетка взриви съдебната система. В тях се чува как двете дами обсъждат явни и тайни договорки във властта.

Ченалова и Янева коментират "опраскването" на втората покрай делото за подслушване на МВР "Червей". Споменаваха се имената на бившия премиер Бойко Борисов, на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров и на Делян Пеевски.

"Двете каки" дойде от реплика на Борисов, който заяви, че не бива да им се обръща внимание.

Проблемите на бившата съдийка започнаха през 2015 г., след като тогавашният френски посланик у нас Ксавие дьо Кабан обяви, че се прави опит за приватизация на две дружества - "Домейн Менада" и "Белведере дистрибуция", собственост на френска компания. Делото се гледаше от Ченалова. Дипломатът попита дали в българската съдебна система има "гнили ябълки". Изявлението му предизвика дисциплинарно производство срещу съдийката и тя се отказа от процеса. 

Днес Румяна е оправдана по всички дисциплинарни производства и ръководи екипа от юристи на "Възраждане", и дажеразработи предложението за законопроект за изменение на Закона за съдебната власт. Това ще бъде един от първите законопроекти, които "Възраждане" ще внесе като част от 47-то Народно събрание и щял да реши проблема с главния прокурор.