МЪЛНИЯ: Слави се появи: Ковид ме удари в кръста (ВИДЕО)

Актуални новини
20:10 - 26 Април 2021 (обновена)
15629
МЪЛНИЯ: Слави се появи: Ковид ме удари в кръста (ВИДЕО)

В болничен съм в момента. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица - сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Това каза Слави Трифонов с включване на живо във фейсбук около 20 часа. Той съобщи, че вчера е излязъл от карантината, но в момента е в болнични.

Включването на живо на лидера на "Има такъв народ" бе под формата на интервю с депутата Филип Станев. Тази сутрин чрез пост в социалната мрежа Трифонов обяви, че кандидат-премиер на ИТН е шахматистката Антоанета Стефанова. Той обаче допълни, че тя веднага ще върне мандата за съставяне на правителство, тъй като партията няма стабилно мнозинство.

"Сега трябва да се възстановявам още време, но това е каквото е за всички, такива са обстоятелствата", допълни Трифонов. 

"Не е вярно, че бягаме от отговорност. Как да коментирам? На един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш - Ти си страхливец." 

"ГЕРБ са първи, не успяха да направят правителство, ние не можем да съставим стабилен каблинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет", категоричен бе той.

"Съставянето на кабинет, който се явява като кабинет на малцинството, е в зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим. Те не могат да бъдат управляващи, народът не се е разпоредил така. Ако ние направим в момента правителство, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят", смята Трифонов.

Лидерът на партията подчерта, че не могат да бъдат зависими, особено от "доказано компрометирани политически субекти, които са алчни". 

"Не може да се създаде правителство в тази ситуация, така е разпоредил суверенът. Не може да има правителство. Като няма стабилно правителство, не може да има стабилно управление. Като няма такова, това е все едно някой, който кара една кола, да зависи от хора, които стоят отстрани – катастрофата  е неизбежна", обясни Трифонов.