Ман Сити и Интер докосват 1/2-финалите!

Двата тима записаха комфортни победи срещу Байерн и Бенфика

Спорт
00:05 - 12 Април 2023
3558
Ман Сити и Интер докосват 1/2-финалите!

Манчестър Сити разби Байерн (Мюнхен) с категоричното 3:0 в първи мач от най-интересната четвъртфинална двойка в Шампионската лига тази вечер.

Головете за "гражданите" отбелязаха  Родри (27'), Бернардо Силва (70') и Ерлинг Холанд (76'), като това бе най-малкото с което се отърваха германските шампиони.

По този начин машината на Пеп Гуардиола постигна девета поредна победа във всички турнири и взе отличен аванс преди реванша в Мюнхен. 

Двата отбора не се бяха срещали помежду си от далечната 2014 година, когато си размениха по една победа в груповата фаза на турнира, като последният мач между тях завърши 3:2 за англичаните, a наставник на баварския гранд тогава бе именно Пеп Гуардиола.

И двата тима не криеха амбициите си за триумф в най-престижния европейски клубен турнир преди срещата, като испанският мениджър на “гражданите” бе пределно мотивиран в срещата с бившия си отбор.

Гуардиола все още преследва трофея в Шампионската лига с Манчестър Сити и Байерн се явяваше грандиозен тест за постигането на тази цел.

Интер се доближи на крачка от полуфиналите в Шампионската лига, след като стигна до успех с 2:0 при гостуването си на Бенфика. "Нерадзурите" изиграха отличен мач от тактическо естество и се възползваха от своите моменти. 

Николо Барела откри резултата в 51-ата минута, а влезлият като резерва Ромелу Лукаку се разписа от дузпа в 82-ата минута.

Тимът на Симоне Индзаги стигна до първа победа в последните си седем мача във всички турнири, но тя дойде във важен момент.

За Бенфика пък това е първа загуба в турнира за този сезон и тимът на Роджер Шмит е изправен пред почти невъзможна задача при гостуването си в Милано след седмица.