Ман. Сити излезе начело в Англия

Илкай Гюндоган се отчете с два гола за разгром над У. Б. А.

Футбол
09:42 - 27 Януари 2021
1675
Ман. Сити излезе начело в Англия

Манчестър Сити записа разгромна победа с 5:0 над Уест Бромич в гостуването си на "Дъ Хоторнс" от 20-ия кръг в Премиър лийг и с 11-ия си пореден успех във всички турнири се изкачи на върха в класирането в Премиър лийг. Днес Манчестър Юнайтед може да си върне първото място при успех над Шефилд Юнайтед.

В 6-ата минута резултатът бе открит. Жоао Кансело с дълъг пас намери Гюндоган на границата на пеналта и германецът с прецизен изстрел порази вратата за 0:1.

В 20-ата минута резултатът бе удвоен. Бернардо Силва получи по дясното крило и върна към Кансело на границата на пеналта, а защитникът с техничен удар прати топката във вратата. Първоначално бе вдигната засада и голът не бе зачетен. След това обаче положението бе разгледано с ВАР и се видя, че засада на Силва няма, а попадението бе признато.

Домакините стигнаха до добра възможност в 28-ата минута, когато Калъм Робинсън получи на границата на пеналта и стреля опасно, но покрай вратата.

Две минути след това обаче резултатът стана класически в полза на гостите. Играчите на Уест Бромич се засуетиха с изчистването на топката и позволиха на Гюндоган да отнеме в наказателното поле и с шут по земя да вкара за 0:3.

В добавеното време на първата част и Рияд Марез се разписа за гостите. Той получи в наказателното поле, освободи си пространство и стреля във вратата за 0:4.

Манчестър Сити продължи да се забавлява и през второто полувреме. В 57-ата минута Рахим Стърлинг реализира петия гол за "гражданите". Марез получи пас в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията за Стърлинг, който отблизо засече във вратата за 0:5.