Ман. Сити покори Европа! Требълът е факт!

Гражданите победиха Интер с 1:0

Футбол
01:33 - 11 Юни 2023
7014
Ман. Сити покори Европа! Требълът е факт!

Манчестър Сити е победителят в Шампионската лига след успех над Интер с 1:0 във финала. "Гражданите" направиха исторически требъл, който е едва вторият в историята на английски клуб, след този на Манчестър Юнайтед през 1999-а година.

Още в 6-ата минута Манчестър Сити можеше да открие резултата, след като Бернардо Силва навлезе необезпокояван в противниковото наказателно поле и стреля с левия си крак, но ударът му премина на сантиметри от левия страничен стълб на Онана. В 20-а минута Интер отправи първия си удар в срещата, като Брозович опита да застраши вратата на Едерсон от разстояние, но шутът му прелетя високо над напречната греда.

Кевин де Бройне изведе чудесно Ерлинг Холанд в 26-а минута, като норвежецът остана сам срещу вратаря и стреля с левия си крак, но Онана реагира чудесно и успя да спаси. Малко след това белгийският полузащитник на Манчестър Сити сам опита удар извън наказателното поле, но стражът на Интер внимаваше и улови. Секунди по-късно Кевин де Бройне падна на тревата, без да има контакт и бе заменен от Фил Фодън.

Десет минути след началото на второто полувреме Един Джеко също се строполи на земята и се наложи да бъде принудително заменен от Ромелу Лукаку. В 58-а минута Интер имаше чудесен шанс, като Мануел Аканджи направи груба грешка, а Лаутаро Мартинес остана сам срещу Едерсон, но аржентинецът стреля право в тялото на вратаря на "гражданите". 

В 68-а минута Бернардо Силва получи в наказателното поле и опита центриране, което бе избито, но Родри връхлетя върху отскочилото кълбо и отправи плътен изстрел с десния крак, при който Онана не успя да реагира, а топката влетя в мрежата му - 1:0 за Манчестър Сити.

Секунди след това Интер можеше да изравни, след като Димарко засече центриране и стреля с глава, а топката се отби от напречната греда. Бранителят отново опита удар с глава, но той бе блокиран

В 88-а минута Ромелу Лукаку получи топката на чиста позиция от Николо Барела, като белгийският нападател стреля с глава, но Едерсон изби с коляно. В 95-а минута отново Интер имаше шанс да изравни, след като играч на италианския тим се извиси високо при корнер на първа греда и успя да отправи добър удар, но Едерсон отново направи бляскаво спасяване.