Ман Сити представи Холанд ​​​​​​, прибира по 375 000 на седмица

Датата е избрана - баща му е подписал преди години с клуба

Спорт
13:15 - 13 Юни 2022
3298
Ман Сити представи Холанд​​​​​​, прибира по 375 000 на седмица

Манчестър Сити официално представи днес звездното си ново допълнение Ерлинг Холанд. Още на 10 май шампионите анонсираха, че са постигнали споразумение с Борусия (Дортмунд) за трансфера на 21-годишния норвежец.

От „Етихад Стейдиъм“ активираха освобождаващата клауза, записана в договора на играча с "жълто-черните", за която английските медии твърдят, че е била в размер на 60 милиона евро (51 милиона паунда). Днес нападателят подписа петгодишен договор с „гражданите“. Официално той ще стане играч на Манчестър Сити на 1 юли.

Датата на представянето не е избрана случайно, тъй като на този ден преди 22 години бащата на Ерлинг – Алфи, подписва своя договор с Манчестър Сити.

„Роден съм в Англия и цял живот съм бил фен на Ман Сити. Знам много за клуба. Тук се чувствам като у дома. Този ден е гордост за мен и моето семейство. Винаги съм наблюдавал Сити. Обичах да гледам отбора в последните няколко сезона. Няма как да не се възхищаваш на стила на игра на тима, който играе вълнуващ футбол и създава много голови възможни, което е идеално за играч като мен.

В този отбор има толкова много футболисти от световна класа, а Пеп е един от най-великите мениджъри за всички времена. Затова вярвам, че това е правилното място, на което мога да удовлетворя амбициите си.

Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да се развивам като футболист. Убеден съм, че мога да постигна това тук. Това е страхотен ход за мен и нямам търпение да започна сезона, заяви Холанд, който отбеляза 86 гола в 89 мача за Борусия.

Твърди се, че Холанд ще получава по 375 000 паунда седмично в Манчестър Сити.

„Следим Ерлинг от няколко години и сме щастливи, че можем да го привлечем в Манчестър Сити. Головите му рекорди са нещо изключително, а представянето му с екипа на Борусия и в частност изявите му в Шампионската лига показаха, че той може да има успехи на най-високо ниво.

Ерлинг има всичко, което искаме от един нападател. Сигурни сме, че той ще се отличи в този отбор и тази схема. Неговият прогрес е забележителен, а той е още само на 21 години. Сигурен съм, че нашите фенове ще изпитат наслада от изявите на Ерлинг“, коментира футболният директор на Сити Чики Бегиристайн.