Ман Сити спечели съдебната битка с Висшата лига

"Гражданите" са доказали, че правилата за спонсорство на Премиършип са незаконни

Спорт
17:48 - 07 Октомври 2024
1912
Ман Сити спечели съдебната битка с Висшата лига

Манчестър Сити обяви, че е спечелил съдебна битка с Висшата лига за търговски правила, управляващи клубовете, включително две големи спонсорски сделки, които клубът беше блокиран да завърши. "Гражданите" са доказали, че правилата за спонсорство на Висшата лига са незаконни.

Манчестър Сити и Висшата лига научиха в понеделник решението на арбитражен панел за предполагаемите нарушения от страна на английския клуб на правилата на лигата относно транзакциите на асоциирани страни (APT), като и двете страни излязоха с позиция, че са спечелили делото.

Панелът постанови, че части от правилата на Висшата лига за APT са в нарушение на британския закон за конкуренцията и също така са незаконни, тъй като клубовете не могат да коментират типовете данни, които лигата ще вземе предвид.

Решението на Висшата лига във връзка с две транзакции – сделка с First Abu Dhabi Bank и друга с Etihad Aviation group, и двете през 2023 г. – бяха „постигнати по процедурно нечестен начин“ и трябва да бъдат отменени, постанови също панелът.

В изявление Сити каза, че са успели с иска си, докато Висшата лига заяви, че решението одобрява "общите цели, рамка и вземане на решения на APT системата" и поддържа необходимостта от APT системата.