Ман Юнайтед и Бенфика се договориха за защитник

Алваро Фернандес ще доиграе сезона в Португалия

Спорт
17:35 - 17 Януари 2024
1944
Ман Юнайтед и Бенфика се договориха за защитник

Манчестър Юнайтед и Бенфика завършиха сделката за наема на младия защитник на англичаните Алваро Фернандес, който ще доиграе сезона в лисабонския гранд. 20-годишният ляв бек и досега беше преотстъпен - в Гранада, но от “Олд Трафорд” си го върнаха и веднага го препратиха към португалския тим.

Според Фабрицио Романо в договора за наем има клауза, според която Бенфика може да откупи играча срещу 6 млн. евро. Тази клауза автоматично ще се активира, ако Фернандес запише поне 50% от двубои на “орлите” като титуляр до лятото.

Дори испанецът да стане собственост на Бенфика, Манчестър Юн ще може да си го върне срещу фиксирана сума, след като такова условие е записано в договорката.

Отделно “червените дяволи” имат предимство при получена оферта за Фернандес да могат да отправят същото предложение, като в този случай Бенфика ще е длъжен да им продаде футболиста на тях. Освен това клубът от “Олд Трафорд” си е гарантирал и процент от следваща продажба на състезателя.

Фернандес е юноша на Ла Коруня и Реал Мадрид, а през 2020 година е привлечен от Юнайтед със свободен трансфер. Той е считан за обещаващ талант, но така и не успя да пробие в първия състав, като бе отдаван под наем първо на Престън, а послед и в Гранада.