Ман Юнайтед и Нюкасъл на 1/2-финал за Купата на лигата

Червените дяволи минаха безпроблемно през Чарлтън, а Свраките изхвърлиха Лестър

Спорт
11:14 - 11 Януари 2023
1810
Ман Юнайтед и Нюкасъл на 1/2-финал за Купата на лигата

Манчестър Юнайтед не си даде много зор и победи третодивизионния Чарлтън Атлетик с 3:0 в четвъртфинален мач за Карабао Къп. На полуфинал „червените“ дяволи ще срещнат Нотингам Форест или Уулвърхемптън.

Юнайтед поведе в 21-ата минута, когато Фред пусна към сънародника си Антони, а той проби отдясно, навлезе навътре и с прекрасен изстрел с левия крак в далечния ъгъл се разписа за 1:0.

Четвърт час след това Фред пробва късмета си от пряк свободен удар. Опитът му бе доста добър, но срещна левия страничен стълб.

В 50-ата минута Юнайтед стигна до второ попадение, дело на Антони Еланга, но то не бе признато заради засада.

Алехандро Гарначо получи добра възможност в 65-ата минута и шутира към горния ляв ъгъл, но Ашли Брю отрази изстрелът му.

В последната минута от редовното време Ман Юнайтед стигна и до второ попадение, дело на Маркъс Рашфорд, който се възползва от асистенция на Факундо Пелистри.

В добавеното време на срещата Рашфорд реализира още едно попадение след подаване на Каземиро.

В друг двубой, игран по същото време Нюкасъл стигна до втори успех над Лестър в последните 2 седмици. „Свраките“ се наложиха с 2:0 с попадения на Дан Бърн (60‘) и Жоелинтон (72‘). Така на полуфинал възпитаниците на Еди Хау ще се изправят срещу победителя от двубоя между Саутхемптън и Манчестър Сити.