Ман Юнайтед измъкна 3:2 в Никозия

Уест Хем продължи победоносния си ход и в Брюксел

Спорт
08:43 - 07 Октомври 2022
1773
Ман Юнайтед измъкна 3:2 в Никозия

Манчестър Юнайтед записа трудна победа с 3:2 срещу Омония Никозия като гост и се изкачи на второто място в група "Е" на турнира Лига Европа.

Карим Ансарифар даде преднина на Омония в 34-та минута и кипърците задържиха аванса си до края на първото полувреме, но през второто Юнайтед направи пълен обрат.

Маркъс Рашфорд замени Джейдън Санчо на почивката и вкара два гола в 53-та и 84-та минута, а Антони Марсиал се разписа между двете попадения на колегата си в нападение. За второто асистенция направи Кристиано Роналдо, който игра пълни 90 минути. Николас Панайоту пък оформи крайния резултат в 85-та минута.

Реал Сосиедад спечели с 2:0 като гост на Шериф Тираспол с попадения на Давид Силва и Ариц Елустондо в началото на второто полувреме и води в групата с три точки пред Юнайтед.

Цървена звезда записа първи точки в Лига Европа след разгромна победа с 4:1 срещу лидера в група "Н" Ференцварош. За сърбите точни бяха Стефан Митрович, Александър Катай и на два пъти Гелор Канга, а за унгарците вкара Кристофер Закариасен в края.

Монако победи с 3:1 Трабзонспор след две попадения на Уисам Бен Йедер и едно на Аксел Дисаси.

Уест Хем записа трета поредна победа в група "В" на турнира Лига на конференциите, след като записа пестелив успех с 1:0 срещу Андерлехт. Така "чуковете" останаха еднолични лидери с девет точки и пет повече от белгийците, а Силкеборг излезе на трето място с разгром над ФКСБ.

Джанлука Скамака вкара единствения гол в 79-ата минута и донесе победата на Уест Хем в едва втория мач на англичаните срещу Андерлехт. Двата отбора се срещнаха за последно на финала на Купата на носителите на национални купи през 1976, когато белгийците спечелиха с 4:2.

ФКСБ пък загуби с катастрофалното 0:5 срещу Силкеборг във втория мач от групата.