Ман. Юнайтед обърна Сити в диво градско дерби

Изравнителният гол на "червените" беше от чиста засада

Футбол
16:37 - 14 Януари 2023
3426
Ман. Юнайтед обърна Сити в диво градско дерби

Манчестър Юнайтед победи Манчестър Сити с 2:1 в голямото дерби на поредния кръг от Висшата Лига с изключителен обрат, реализиран в рамките на по-малко от 3 минути.

"Червените дяволи" стигнаха до първия шанс в мача в 11-та минута. След спечелена топка в средата на терена Ериксен успя да намери Фернадеш на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай вратата. 

В 34-а минута Маркъс Рашфорд успя да изпревари Едерсон, но след това не успя да преодолее Нейтън Аке, за да вкара на полуопразнената врата. 

Само три минути по-късно пак Рашфорд успя да се отскубне от опеката на Родри, но Едерсон го пресрещна и успя да спаси. В последната минута на частта дойде и далечен удар от Кайл Уокър, който обаче не сполучи да намери целта. 

В началото на второто полувреме Сити понатисна малко повече и в 60-а минута това даде желания резултат, след като Де Бройне даде топката на резервата Джак Грийлиш за 1:0. 

Постепенно Юнайтед се събуди и успя да стигне до изключително спорен изравнителен гол. След хубаво разиграване, Каземиро подаде към Рашфорд, който беше в засада, но той остави топката за Бруно Фернандеш, който разстреля Едерсон. След съдийска консултация попадението беше признато, въпреки че останаха изключително много съмнения около редовността на гола. 

След само още 2 минути шокиращият обрат беше пълен. След страхотна контраатака Алехандро Гарначо успя да нагласи топката на крака на Рашфорд, който препарира Едерсон за 2:1.