Ман Юнайтед постави цена на футболистите, които продава

Спорт
13:31 - 26 Юни 2023
2160
Ман Юнайтед постави цена на футболистите, които продава

Манчестър Юнайтед все още не успява да се подсили с нито един нов играч, но на „Олд Трафорд“ вярват, че продажбите, които са готови да направят, може да отприщят клубната активност не само по отношение на изходящите, но и на входящите трансфери.

„Мирър“ посочи цял отбор футболисти, с които Ерик тен Хаг е посочил, че е готов да се раздели, за да се увеличи бюджетът му за селекция. „Дейли Мейл“ увеличи списъка и дори посочва конкретните цени, които клубът от „Олд Трафорд“ ще иска за съответниците играч.

Първи в списъка за продажба са Дони ван де Беек, Фред и Антъни Еланга, за всеки от които Юнайтед ще иска по около 20 милиона паунда. Следват Ханибал Мейбри (13 млн.), Алекс Телеш (10 млн.), Ерик Байи (2 млн.), Брандън Уилямс (5 млн.) и Зидан Икбал, който ще бъде продаден на Утрехт за около 850 000.

Във втората категория влизат играчите, които Манчестър Юнайтед е готов да продаде във всеки момент, в който се появи купувач, който да плати исканата сума. Това са Хари Магуайър и Скот Мактоминей, за които „червените дяволи“ търсят по 40 милиона паунда, и Дийн Хендерсън, който се продава за 20 милиона и най-вероятно ще остане в Нотингам Форест, ако клубът се съгласи да плати тази цена.

В следващата категория са двама футболисти, с които клубът не бърза да се разделя, но би го направил, ако получи изгодни предложения за тях. Според „Дейли Майл“ това са Джейдън Санчо и Антони Марсиал. Първият е оценен на 45 милиона паунда, докато нападателят струва 25 млн.

В последната група са играчите, които напускат като свободни агенти. Това са Фил Джоунс, Аксел Туанзебе, Итън Галбрайт и Ди'Шон Бернард. Към тях по всяка вероятност ще се присъедини и Давид де Хеа, чийто договор също изтича след няколко дни.

Настоящите собственици ще отпуснат Ерик тен Хаг около 120 милиона паунда за селекция, но сумата може да бъде удвоена при продажби.