Ман Юнайтед постигна нещо, което не бе правил от почти 30 години

Рафаел Варан аут до края на сезона

Спорт
17:36 - 24 Април 2023
2137
Ман Юнайтед постигна нещо, което не бе правил от почти 30 години

Манчестър Юнайтед победи драматично след изпълнение на дузпи Брайтън и по този начин се класира за финала за Купата на ФА. В двубоя на „Уембли“ тимът на Ерик Тен Хаг ще се изправи срещу Манчестър Сити.

Червените дяволи вече играха и друг турнирен финал през този сезон, след като спечелиха Карабао Къп, побеждавайки Нюкасъл отново на „Уембли“.

Така за едва трети път в своята история, Манчестър Юнайтед стига до финал за националния трофей и Купата на Лигата в един и същи сезон. За последен път тимът стори това през сезон 1993/1994, като го е правил и през сезон 1982/1983.

Рафаел Варан няма да е готов да се завърне в игра преди края на сезона. Това гласи информацията от "Олд Трафорд" за състоянието на бранителя, който се контузи по време на мача срещу Севиля от 1/4-финалите на Лига Европа.

Отокът на крака му е намалял и направения му ядрено-магнитен резонанс показва, че няма да може да се възстанови през следващите шест седмици.

Това автоматично означава, че Манчестър Юнайтед ще трябва да завърши сезона без един от най-добрите си играчи.

Друг важен футболист, който отпада от сметките на мениджъра Ерик тен Хаг до края на сезона е другият централен защитник Лисандро Мартинес.