Ман Юнайтед преследва двама германски национали на Байерн

Леон Горецка и Лирой Сане са в полезрението на "червените дяволи"

Спорт
12:12 - 15 Октомври 2024
2231
Ман Юнайтед преследва двама германски национали на Байерн

Манчестър Юнайтед възнамерява да се възползва от ситуацията с халфа на Байерн Мюнхен Леон Горецка и крилото Лерой Сане, като английският клуб смята да преговаря за покупката на дуото на баварците през лятото, съобщи трансферният експерт на Sky Sport DE – Флориан Плетенберг.

„Червените дяволи“ искат да се подсилят в халфовата линия, като е възможна раздяла с Каземиро през зимата. Именно заради това привличането на Леон Горецка с постоянен трансфер е приоритет за английския клуб, според Плетенберг.

Леон Горецка има договор с Байерн Мюнхен до юни 2026 година, но през настоящата кампания получава твърде малко игрови минути от новия старши треньор Венсан Компани. 29-годишният футболист до момента е изиграл само 14 минути футбол от началото на сезона, след като влезе като резерва в три двубоя, като успя и да се разпише веднъж, но това не променя ситуацията.

Манчестър Юнайтед възнамерява да преговаря и с крилото на Байерн Мюнхен – Лерой Сане. 28-годишният футболист се намира в подобна ситуацията, като тази на Горецка, като от началото на сезона е изиграл 78 минути, разпределени в 4 мача, в които вкара един гол.

Договорът на Сане с Байерн Мюнхен изтича в края на сезона, а германският национал няма намерение да го подновява. Манчестър Юнайтед се готви да предложи трансферна сума от порядъка на 5 милиона евро, за да привлече Сане още през януари. Ако това не се случи, то „червените дяволи“ ще минат на вариант за предварително споразумение за свободен трансфер през лятото.

Ако трансферът се осъществи, то Лерой Сане ще може да играе и за двата гранда от Манчестър. След като в периода 2016-2020г. той изигра 135 мача за Сити, в които вкара 39 гола и направи 43 асистенции във всички турнири.

Ситуацията с Лерой Сане ще зависи много и от това дали Антони ще остане в Манчестър Юнайтед или ще бъде преотстъпен през зимата на друг отбор, в който да получава повече игрови минути.

През летния трансферен прозорец Манчестър Юнайтед привлече накуп други двама футболисти от Байерн Мюнхен в лицето на Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи.