Ман Юнайтед притъпи Остриетата с рекорд

Спорт
11:10 - 18 Декември 2020
1225
Ман Юнайтед притъпи Остриетата с рекорд

Манчестър Юнайтед потрепери, но спечели гостуването си на Шефил Юнайтед с 3:2. По този начин Червените дяволи подобриха брадат рекорд във Висшата лига. Момчетата на Оле Гунар Солскяр реализираха два и повече гола в 10 поредни гостувания във Висшата лига. За последно това е правил отбора на Тотнъм през далечната 1960 година.

Мачът започна с гол на домакините още в 5-ата минута. Дийн Хендерсън сбърка и Дейвид МакГолдрик насочи топката в мрежата на Манчестър. Десетина минути по-късно Шефилд можеше да стигне и до втори гол, но Джон Флек пропусна.

В 26-ата минута гостите успяха да изравнят. Маркъс Рашфорд получи добър пас и с прецизен удар вкара за 1:1. Това бе 5-то попадение на Рашфорд за сезона, а интересното е, че и петте са отбелязани при гостувания далеч от „Олд Трафорд“. С този гол обаче Рашфорд се превърна във футболистът вкарал най-много голове за Манчестър при един и същ мениджър. Той се е разписвал общо 42 пъти под ръководството на Оле Гунар Солскяр и държи рекорда след оттеглянето на Алекс Фергюсън през 2013 година.

Гостите стигнаха до пълен обрат в 33-ата минута. Антони Марсиал успя да стигне до топката в наказателното поле и я пусна покрай вратата на домакините. Малко след това Рашфорд пропусна възможност за втори свой и трети за отбора гол.

Юнайтед докосна трите точки в 51-ата минута, когато Антони Марсиал подаде към Рашфорд и той вкара втори гол, с което даде комфортна преднина на своя отбор.

Домакините обаче не се предадоха и в 87-ата минута намалиха. Дайвид МакГолдрик надскочи защитата в наказателното поле и засече центриране от корнер, като не остави шанс на Дийн Хендерсън.

В 92-ата минута мачът можеше да придобие и друго развитие. Лис Мусе стреля опасно, но стражът на гостите успя да се справи със ситуацията и да запази победата за своя отбор.

След 13 кръга Шефилд продължава да е последен в класирането само с една спечелена точка. Манчестър Юнайтед събра 23 пункта и е 6-ти.