Ман Юнайтед вдигна офертата за Де Йонг

Спорт
09:59 - 27 Юни 2022
1525
Ман Юнайтед вдигна офертата за Де Йонг

Манчестър Юнайтед се надява да финализира трансфера на Френки де Йонг до края на седмицата. Според журналиста Фабрицио Романо “червените дяволи” са форсирали преговорите с Барселона, като са предложили твърда сума от 65 млн. евро плюс бонуси в размер на 10 млн.

Предишната оферта на английския гранд на стойност 60 млн. евро вече беше отхвърлена.

На “Олд Трафорд” са оптимисти, че този път ще се стигне до споразумение и Барса ще каже “да”. Дори това да се случи, не е ясно дали самият футболист ще склони да заиграе в Манчестър Юнайтед. Той е щастлив в Барселона и харесва стила на игра на тима под ръководството на Чави Ернандес. Освен това, “червените дяволи” няма да участват в Шампионската лига през следващия сезон.

Таблоидът “Сън” пък написа, че в хода на преговорите между двата клуба от Барселона са поискали Хари Магуайър, но са получили отрицателен отговор.

Както е известно, каталунците трябва да продадат поне един от основните си футболисти, за да имат достатъчно средства за нови попълнения. Това е причината, поради която Френки Де Йонг е на пазара, макар че Чави се надява нидерландецът да остане в отбора.