Манчестър Юнайтед удари Евертън в края

Червените дяволи са полуфиналисти за Купата на Лигата

Спорт
04:41 - 24 Декември 2020
2090
Манчестър Юнайтед удари Евертън в края

Манчестър Юнайтед се превърна в последния полуфиналист в турнира за Купата на Лигата след изстрадана победа с 2:0 срещу Евертън.

Срещата вървеше към продължения, но в 88-ата минута Единсон Кавани успя да вкара скъпоценното попадение. В добавеното време Антони Марсиал удвои преднината. Той се възползва от рехавата защита на „карамелите“, които се втурнаха в атака.

Гостите от Манчестър започнаха силно срещата и можеха да поведат още 8-ата минута, когато Погба чукна с пета към Дони ван де Беек, който стреля, но вратарят Робин Поулсен спаси.

В 16-ата минута Кавани засече центриране на Алекс Телес. Поулсен се намеси. Последва и добавка на уругвайския нападател, но стражът на домакините отново бе на точното място, за да запази мрежата си.

В 24-ата минута Алекс Телес отново създаде неприятности за Евертън с центриране в наказателното поле. Мейсън Грийнууд стреля с глава, но топката се отби от левия страничен стълб.

Първият точен удар за Евертън дойде десетина минути преди почивката, когато Доминик Калвърт-Люин засече с глава центриране от ъглов удар, но не затрудни Дийн Хендерсън.

Две минути по-късно ГИлфи Сигурдсон стреля опасно и се наложи на Хендерсън да избива над напречната греда.

В началните минути на втората част инициативата отново бе в ръцете на Ман Юнайтед. В 62-рата минута Кавани проби отдясно и комбинира с Погба, който продължи към Бруно Фернандеш. Португалецът стреля от дъгата на наказателното поле, но прати топката над вратата.

В следващите минути темпото на игра спадна и индикаторите посочваха, че мачът отива към продължение. От нищото обаче „червените дяволи“ стигнаха до гола в 88-ата минута. Антони Марсиал комбинира с Кавани. Уругвайският национал шутира по диагонала и не остави шансове на Поулсен.

„Карамелите“ се втурнаха в нападение, защото знаеха, че няма какво да губят. Това позволи на манчестърци да контраатакуват много опасно. В добавеното време удар на Бруно Фернандеш разтресе странични стълб. Малко по-късно Поулсен спаси опасен удар на Кавани.

Секунди преди последния съдийски сигнал все пак Юнайтед стигна до втори гол. Евертън съвсем се втурна в атака и Антони Марсиал се възползва, вкарвайки за 2:0.