Маноил захапа Нинова: Парламентарна актриса, асистентка на Гешев

Соцлидерката развива тезите на главния прокурор от трибуната, атакува острието на ГЕРБ

Новини
12:20 - 09 Юни 2023
3707
Маноил захапа Нинова: Парламентарна актриса, асистентка на Гешев

Острието на ГЕРБ Маноил Манев атакува остро соцлидерката Корнелия Нинова, като я обвини, че развива тезите на главния прокурор Иван Гешев от парламентарната трибуна. Това му даде повод да заяви, че председателката на БСП се държи като асистентка на обвинител №1. 

"Ще започна с един риторичен въпрос - не ви ли прави впечатление, че през последните седмици много хора започнаха да играят двойни роли - на депутати, на народни представители, шефове на парламентарни групи и едновременно с това имат двойни роли, други роли. Примерно на секретарки на господин Гешев. Не ви ли прави впечатление, че бутонът Ентър работи от Гешев. Госпожа Корнелия Нинова стои, стои, и като някой натисне бутончето, тя започва да играе роля, различна от тази, която ѝ е предвидил народът, като я е избрал. Асистентка на господин Гешев примерно - излиза и почва да развива неговите тези, я от трибуната, я някъде другаде", каза Манев.

Думите на депутата дойдоха минути след като Нинова заедно с групата на БСП видяха документите, внесени от Гешев срещу Бойко Борисов по делото "Барселонагейт". На тяхно основание той поиска имунитета на лидера на ГЕРБ. Нинова обясни, че депутатите нямали достъп до тях. За да ги прочетат, трябвало да изпратят писмо до председателя на парламента Росен Желязков.