Манол Иванов скочи на Гонзо: Не съм по-малък мъжкар от него

Да си подаде оставката, призова кандидатът за президент на БФС

Спорт
19:30 - 26 Февруари 2024
4672
Манол Иванов скочи на Гонзо: Не съм по-малък мъжкар от него

Един от кандидатите за президент на БФС - Манол Иванов - син на “синята” легенда Александър Манолов, заяви, че не е по-малък мъжкар от Георги Иванов, а също така призова Гонзо да си подаде оставката, защото не е редно да събира клубовете и да ги агитира да гласуват за него на предстоящия извънреден конгрес, при положение че е директор във футболния съюз.

Манол Иванов атакува и Добруджа - отборът, който издигна Гонзо.

“Уставът съм го изчел и го знам почти наизуст. Програмата, която е написана от г-н Павел Колев и подписана от него и г-н Борислав Михайлов, ще ви зачета няколко точки, по които нищо не е направено. Само заради това, че дадена програма не е изпълнена, това ръководство трябва да си отиде в пълния му състав. Камо ли да излъчва свои представители, както в случая г-н Георги Иванов и г-н Касабов.

Ще ме попитате за кандидатите, които се появиха в последно време? Те са трима - г-н Георги Иванов, г-н Михаил Касабов и г-н Петьо Костадинов. Ще тръгна отзад напред. Уважавам Петьо Костадинов за кариерата и професионализма. Но лично моето мнение е, че кандидатурата му е доста закъсняла, защото виждам какви усилия полагаме, за да се срещнем с максимален брой хора и клубове.

Да можем да популяризираме нашите идеи и програма пред медиите. Как ще успее е негов проблем. Пожелавам му успех все пак, защото смятам, че хората, които сме се кандидатирали - той, аз, г-н Бербатов и беше г-н Крушарски, образно казано сме от един отбор и гледаме в една насока.

Всеки има своите приоритети и виждания. Най-важното е дали имат куража, капацитета и волята да прилжат тези свои идеи, за да променят изцяло работата на футболния съюз. Основният приоритет е промяна работата на футболния съюз, след като се промени голяма част от нормативната уредба. Тази уредба е изключително тежка и сложна. Мога да кажа, че задушава дейността на малките клубове и този, който е най-отгоре, в случая президент и Изпълком, да взимат адекватни решения и да бъдат по места, да контролират нещата. Защото в противен случай не виждам смисъл някой да заема този пост, ако реши, че нещата могат да се управляват само от кабинета.

Относно другите двама кандидати - г-н Георги Иванов и г-н Михаил Касабов. Продължавам да уважавам като човек и футболист г-н Георги Иванов за това, което е постигнал. Добруджа изказаха мнение, че той е изключителен мъжкар, защото си държи на думата. Само че това не го прави управленец.

Смело мога да твърдя, колкото и нескромно да звучи, че съм не по-малко мъжкар и си държа на думата. По-голям съм 15 години от Георги Иванов, преживял съм много в този живот, имал съм големи спадове и висоти, но винаги съм стоял здраво на земята. Няма човек, който да каже лоша дума за мен. Още повече с действията и думите си пазя името на баща ми, който се ползва със същия авторитет.

Проблемът при г-н Георги Иванов е следния: като директор на националните отбори, тъй като живеем в демократична държава, той трябваше да си подаде оставката и тогава да тръгне на обиколка. А не в качеството си на директор и служител на българския футболен съюз да събира клубовете и да разговаря с тях. Още повече че преди два-три месеца беше казал, че ако Борислав Михайлов напусне поста, той, в знак на лоялност, също ще си подаде оставката. Не виждаме такова нещо. Още повече, че отборът на Добруджа, който го издигна, бих им задал следния въпрос: “кога видяха програмата на г-н Георги Иванов, кога той ги убеди, че е подходящ?”. И да ги упрекна в едно нещо - в момента те имат най-малкото право да издигат кандидат за президент. Защо? Защото не са си платили на футболисти, водят се дела срещу тях”, твърди Манол Иванов.