Манолов: Двете ЦСКА да се обединят

Спорт
09:55 - 23 Май 2020
2567
Манолов: Двете ЦСКА да се обединят

Собственикът на Царско село - Стойне Манолов, коментира нашумелите в момента теми в родния футбол. Манолов изрази мнението си относно случващото се в Левски, евентуалното обединение между двата ЦСКА, които от следващия сезон ще играят в елита, и прекратяването на Втора лига. 

"В Левски ще има пари, които Наско Сираков ще управлява добре. Той трябва да работи в тандем със Станимир Стоилов на стадион "Георги Аспарухов". Във всичко лошо, което се случи има едно хубаво. Проблемите показаха, че синята общност може да се обедини. Да покажат, че моделът, който имаха досега, не е добър и трябва да направят нещо различно. Те показаха на всеки един клуб с потенциал от фенове, че може да направи същото", започна Манолов.

"Наско Сираков е най-добрият вариант за Левски. Това е човекът, който може да върне титлите в клуба. Смятам, че нещата са почти готови с акциите и скоро Левски ще има нов собственик. Чисто футболните ходове на Васил Божков са правилни. Цялата синя общност все пак избра Наско Сираков. Надявам се да ги вземе. Дали е гавра или не, това което направи Васил Божков не знам, но е важно, че стигнаха до едно решение, което е важно за синята общност".

"Мисля, че много скоро парите към Левски ще потекат. В последните десетина години винаги се намираше собственик за Левски. Клубът не е изживявал финансови кризи от дълги години. Ще има пари и Наско ще ги управлява добре".

"Наско е човекът, който може да върне Левски към победния ход и титлите. Ако могат да върнат и Станимир Стоилов тогава ще бъдат тандем, който дълги години ще остави отпечатък. Ако Мъри види, че се работи професионално и без проблеми може да се върне. В Левски не се отнесоха добре с него. Вкараха го в съда и това много го разочарова. Те трябва да покажат, че имат добро отношение към него. И мисля, че той е човек, който може да покаже жест към Левски и в този тежък момент да помогне", заяви босът на Царско село.

Стойне Манолов коментира и предстоящия сезон в efbet Лига и възможността два отбора с името ЦСКА да играят един срещу друг.

"Определено смятам, че двата отбора с името ЦСКА трябва да намерят начин да се обединят. Не виждам бъдеще за ЦСКА 1948, ако не намерят своя дом. Те ще присъстват, но няма да оставят отпечатък. Просто двата тима трябва да намерят начин да се обединят. И двата клуба ще бъдат по-стабилни ако се обединят. Феновете на ЦСКА са преглътнали много неща през годините, ще мине и това".

"ЦСКА не показва това, което искам да виждам. Различно е моето мислене. ЦСКА трябваше да бъде по отворен към "червената" общност. Клубът е капсулован, затворен. Ако не се променят нещата, не виждам решение, което може да изведе ЦСКА към върха", каза бизнесменът. 

Босът на Царско село се изказа и по казуса с прекратяването на Втора лига, както и това кой трябва да бъде президент на БФС.

"За Втора лига това беше най-несправедливото решение. Това е срамно. Това беше плод на лобизъм. Не може един отбор като Септември, който развива футбола да се отнесеш по този начин с него. За решенията за Първа лига също имам забележки. Шампионът в следващите три години е ясен. Това е Лудогорец. Там се работи професионално. Ако нещо в Левски и ЦСКА не се промени , няма кой да свали Лудогорец. При всички положения трябва да има промени в БФС. Президенти на футболни клубове нямат място в Изпълкома. Новият президент трябва да е добър бизнесмен" , завърши Стойне Манолов.