Мара Отварачката гази закона! Изживява се като мутреса

Фолк певицата гордо шпори джип Ауди RS Q8, който е изцяло с тъмни прозорци

Нещо за четене
16:02 - 26 Септември 2022
5589
Мара Отварачката гази закона! Изживява се като мутреса

Фолк певицата Мария смело гази закона с шофиране със затъмнени предни и задни стъкла из софийските пътища. Отварачката гордо шпори джип Ауди RS Q8, който е изцяло с тъмни прозорци.

Тя нарушава чл. 105 от Закона за движение по пътищата, където се казва следното: „Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през предните странични стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им”.

Според Спогодбата за приемане на еднакви технически предписания на превозните средства фабрично затъмнените стъкла трябва да имат 75% светлопропускливост на предно и задно стъкло и 70% на странични стъкла. Това е посочено и в Правило № 43/1988 г. на ООН. Във втората алинея на чл. 105 от ЗДвП забраната е условна - ограничаването на видимостта и намаляване на прозрачността на стъклата на задните врати е допустима.

„Ферарито“ на Дзвера е изцяло с тъмни стъкла

Затъмняването трябва да е до определено процентно съдържание, а не напълно. „Полицаи на око преценяват пропускливостта. В случай, че пътни полицаи ви спрат заради затъмнено с фолио предно панорамно или предни странични стъкла те могат да ви напишат фиш за 20 лв., но могат и да решат да спрат автомобила от движение, като приложат Принудителна административна мярка (ПАМ) по чл. 171, ал.2. Тогава в срок от 3 дни трябва да се явите в КАТ за измерване на пропускливостта на прозорците“, заявиха специалисти пред „Уикенд”.

Незаконното затъмняване на стъкла като на Мария е грубо нарушение и колата й трябва да бъде спряна от движение, но най-вероятно заралийката минава пред полицаите с някой автограф или бакшиш от 20 до 50 лева за почерпка.
Наскоро брюнетката се похвали и със „златните“ си номера. Мъжът на Отварачката – Мирослав Соколов, по прякор Миро Дзвера, е броил 15 бона за регистрационни табели с еднакви номера, които се получават след предварително подадено заявление в съответната служба и заплащане на такса от 7500 лв. С придобивката се похвали самата изпълнителка на ретро хита „Твоят град“. В профила си в инстаграм певицата сподели снимка на семейния автопарк. Регистрационните табели и на двете коли са абсолютно еднакви и са съчетание от буквата М и числото 2, което е свързано с имената на двойката – Мария и Миро и любимото им число.

Миро Дзвера шофира „Ферари“, което също е с изцяло затъмнени стъкла, видя „Уикенд“. Явно лихварят обича всичките му коли да са над закона и с тъмни прозорци. Както вестникът ни писа, фолк дивата и мъжът й шофират оборотни коли, които се продават в автокъщата на Мирослав. „Бентли“-то, което уж беше подарък за 40-годишнината на миньончето, беше обявено за продан и вече е с нов собственик, а в момента семейство Отварачкови се придвижват с мощен джип „Ауди“ и спортно „Ферари“.

Семейството отново изживява криза в брака си Мария и Мирослав отново са се изпокарали. Младото семейство, което скоро ще празнува 1 година брак, вече 4-5 пъти се събира и разделя. Последователите на Мария разбират за семейните й проблеми по профила й в инстаграм, където Отварачката трие всички снимки с Дзвера и маха иконката с пръстен, която показва, че е заета жена. В понеделник вечерта певицата от „Пайнер” отново направи коронния си номер и премахна фотосите с любимия си мъж. Най-вероятно тези дни отново ще се появят общите им снимки, но едва след като Миро се извини и затрупа фолк дивата с нови подаръци. Дотогава Мария го раздава свободна жена.