Марбъри: ЛеБрон не може да се сравнява с Джордан

Спорт
12:07 - 15 Август 2024
783
Марбъри: ЛеБрон не може да се сравнява с Джордан

Една от знаковите фигури в НБА от края на 90-те и началото на новото хилядолетие - Стефон Марбъри, заяви, че Майкъл Джордан е несравним и не бива името му да се намесва в класациите за най-велик баскетболист в историята. Бившият гард е на мнение, че ЛеБрон Джеймс, Коби Брайънт и останалите не могат да се споменават в едно изречение с Джордан, тъй като той е играч от съвсем различно ниво.

“ЛеБрон е велик играч, не ме разбирайте погрешно. Той е един от най-великите. Невероятен е, но да е по-добър от Майкъл Джордан? Няма такова нещо, защото Джордан е различен. Всъщност дори няма нужда от обяснения. Хората си позволяват да нареждат Джордан в тези класации, но това няма никакъв смисъл, защото той не трябва да бъде поставян в тях.

Първо е Коби, след него е ЛеБрон и чак след това може да изброявате други хора. Просто Джордан е несравним. Това са различни светове, различни манталитети. Не разбирам защо името на Джордан се споменава в едно изречение с останалите. Наистина няма нужда да говорим за това”, заяви Марбъри в подкаста на Брандън Робинсън.

Марбъри, който играеше за Минесота Тимбъруулвс, когато Джордан направи втория си доминантен престой в НБА с Чикаго Булс между 1996-а и 1999-а, записа 846 мача в редовния сезон на НБА и постигна средни показатели от 19.3 точки, 3.0 борби и 7.6 асистенции. Освен за “вълците”, двукратният участник в “Мача на звездите” игра още за Ню Джърси Нетс, Финикс Сънс, Ню Йорк Никс и Бостън Селтикс.

От 2010-а насам Марбъри се пренасочи към китайския баскетбол, където първо бе състезател години наред, а след това стана и старши треньор на Пекин Роял Файтърс в рамките на четири години между 2019-а и 2023-а.