Марешки: Невинен съм! Няма да бягам от България

09:00 - 15 Септември 2020
4005
Марешки: Невинен съм! Няма да бягам от България

„За по-голямата част непредубедени зрители е ясно, че аз съм невинен. Както първата присъда на първа инстанция, че съм невинен, както и тази, че съм виновен, са междинни звена. Важното е какво ще каже третата инстанция”. Това обяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки в сутрешния блок на Нова тв по повод получената вчера присъда за изнудване и рекет.

„Моментът е подбран много добре, за да може след няколко дни в доклада пред Брюксел да се покаже, че в България има осъден политик, макар и не на първа инстанция, и че съдебната система е независима”, каза още политикът.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на "Воля".

Той е категоричен, че искат да очернят името му: „За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“, категоричен е Марешки.

Aдвoкaтитe ми щe oбжaлвaт в зaкoнoвия cрoк. Нямa дa ce пoддaм нa пoрeдния oпит зa нaтиcк. Гocпoд oтгoрe глeдa! Вярвaм, чe иcтинaтa щe възтържecтвувa!", каза лидeрът нa "Вoля".

Той обясни: "Така се опитаха да направят всичко възможно да ме уплашат и да избягам, но аз не само не избягах, направиха няколко избора и влязохме в парламента. Убеден съм, че пред нас има още един мандат, защото имаме още много работа да свършим. Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България, Бог ми е свидетел, че аз съм невинен. Ще подаря плажа на президента, за да стане олигарх, и той да си подаде оставката, но не вярвам в неговата съвест."