Марешки почна с популизма: Лекарства без пари за пенсионерите!

Новини
22:21 - 19 Февруари 2021
4615
Марешки почна с популизма: Лекарства без пари за пенсионерите!

Веселин Марешки отново извади любимата си популистка дъвка за цените на горивата и лекарствата. В интервю за "Панорама" тази вечер лидерът на "Воля" пак заговори за "справедливи цени" на медикаментите и бензина.

"За две неща никога няма да отстъпя: справедливост в цените на горивата и безплатните лекарства. Ако не се договорим за тези неща, няма да участвам в никакво правителство", каза председателят на "Воля". И допълни, че влиза в коалиция с НФСБ с ясното съзнание, че могат да надмогнат егото си "в интерес на българския национален интерес, и с много точна и ясна програма, която явно "вцепенява мозъците" на опонентите".

На въпрос дали се страхува, че без коалиция няма да мине изборния праг, каквито са прогнозите на абсолютно всички социологически агенции, Марешки беше категоричен, че вече веднъж е влязъл в парламента и това е било изцяло по волята на българските граждани. 

"Иначе аз можех чисто егоистично пак да се явя самостоятелно, пак да си вляза в парламента, аптеките и бензиностанциите всички ги виждат, реални са, всеки може да отиде. Всеки в политиката гледа да вземе парите на хората, пък аз гледам да им дам", допълни Марешки.

Той заяви, че с НФСБ не са се разбирали за Русия. "Разбрахме се, че трябва да има безплатни лекарства за пенсионерите в България и за учащите деца до 18-годишна възраст, да има справедливи цени на горивата, да мислим вече за поне 500 лв. минимална пенсия. За тези неща, които ни разделят, ние за тях не сме говорили, говорим за тези неща, които интересуват българина. Българинът не пита за Русия и за САЩ, а се интересува има ли честни, чисти политици", каза още Марешки.