Марешки с право на отговор: Онлайн игрите с моето име са измама!

Партия "Воля" е сезирала ГДБОП и призова никой да не се подвежда по фалшивата информация в нета

Новини
15:51 - 26 Септември 2020
9248
Марешки с право на отговор: Онлайн игрите с моето име са измама!

От пресцентъра на партия "Воля" поискаха право на отговор заради публикация на Lupa.bg, от която лидерът Веселин Марешки се почувствал засегнат.

В публикацията става дума за обещана награда от страна на депутата за всеки негов фен, който би споделил потока от профила му във Фейсбук. Публикуваме дословно написаното от "Воля" до редакцията на Lupa.bg:

Уважаеми колеги!

Във връзка с публикация в сайта „ЛУПА. БГ“ от 25.09.2020 г. със заглавие „Въй! Марешки дава 100 000 eвро награда на най-верния си фен“ настояваме да публикувате право на отговор, спазвайки правилата на журналистическата етика.

От няколко дни г-н Веселин Марешки обяснява в личната си страница във фейсбук, както и в няколко телевизионни интервюта и тв репортажи, че онлайн игрите с неговото име, в които се обещават пари и се събират лични данни, са във фалшиви профили и са измама.

Още в сряда – 23.09.2020 г. партия ВОЛЯ сезира ГДБОП и фейсбук и призова хората да не се подлъгват по подобни злоупотреби.

Същите измамни игри тръгнаха в интернет пространството и от името на футболната легенда Димитър Бербатов. Очевидно е, че измамниците избират хора с високо обществено доверие.

В интерес на вашите читатели и потребителите на социалните мрежи е да научат истината, че всичко това е измама, за да не пострадат.