МАРГИНАЛИ В АТАКА: Вижте протеста на антиваксърите пред МС (ГАЛЕРИЯ)

Български родителски централен комитет иска фонд за обезщетение на пострадалите от инжекции

Общество
14:11 - 06 Юни 2020
5468
МАРГИНАЛИ В АТАКА: Вижте протеста на антиваксърите пред МС (ГАЛЕРИЯ)

На протест пред Министерския съвет днес шепа родители поискаха право на свободен избор при ваксинирането на децата си. Акцията беше организирана във фейсбук. Протестиращите настояват да има регистър на пострадалите от ваксини и специален фонд за обезщетението им.

Когато има риск, трябва да има избор, заявиха Людмила Дукова и Христо Лафчиев от Български родителски централен комитет:

„Ваксинирането е спасило много животи през годините, през векове на практика, откакто е открита ваксината, но е спасила много животи, защото хората, които са ги изобретявали, първо са пробвали върху себе си и след това върху свои близки, и са гледали в очите хората, които ваксинират.

И са носели отговорност за това, а хората, дето са се подлагали на ваксиниране, са го правили доброволно, с много скъпи жертви, по тоя начин се е развило. Сега е обратното. Сега някой някъде бълва ваксини, които трябва да се употребят, така както се бълват оръжия  и някъде трябва да има война".

"Тук сме да протестираме не против ваксинирането изобщо. Ваксините са важен метод за превантивно лечение, но ние сме против това ваксините да са задължителни, и второто важно нещо, срещу което ние сме против е те да се бият безотговорно - без тестове за алергични реакции, без да се отчита, че определени деца са много по-чувствителни към вливания в кръвта, каквито и да е, от други".

Вижте протеста през обектива на нашия фоторепортер Агнес Методиева: