Мъри призна: Чувам се редовно със Стойчо Младенов

Аз заставам твърдо зад синия Борислав Михайлов, декларира отново треньорът на сините

Спорт
16:20 - 10 Ноември 2021
1854
Мъри призна: Чувам се редовно със Стойчо Младенов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов призна, че откакто се е върнал на "Герена", той и екипът му не е взел нито стотинка.

Стоилов уточни, че оцеляването на Левски е основна задача за него и, че план 2024 трудно ще повтори план 2007, защото сега най-важното е клубът да не фалира.

"Дисциплина. Това е основната дума в Левски - дисциплина, която е финансова, спортно-техническа и в отношенията между треньори и играчи и между самите играчи. Не можем да нарушаваме финансовия феърплей. Не бива да забравяме, че Левски не е спасен, за да си позволи финансов разкош. Левски първо трябва да оцелее, за да си позволи подобен лукс.

След като е имало хора, които са работили по 3-4 месеца без пари, не е проблем и ние да работим без пари. Не сме се замисляли изобщо по финансовия въпрос. Това обаче не е важно. Все едно сме си получили заплатите...

Аз смятам, че трябва да се променят някои стратегически неща. Да се постави основата на ремонта на футбола. Това ще зависи и от БФС, и от клубове, и от нас треньорите. На този етап всеки дърпа чергата към себе си. Мисля, че трябва да се бръкне по-сериозно в раната на футбола, за да го излекуваме.

Все пак не сме на много ниско ниво, защото Лудогорец и ЦСКА участват в евротурнирите. Но инфраструктурата е под всякаква критика. Освен това у нас уважението към треньорите е под критика. Ето днес - Арда сменя Чиликов само след два месеца.

Общо взето клубовете у нас се управляват по запалянковски метод. Не всички, повечето имам предвид. Никой не си направи труда у нас да има треньорска професия, за да не те гонят като куче и ни сменят като носни кърпички. Разбират се уж треньорите с шефовете за две минути, а после ги изхвърлят за две секунди. Много ръководители се гаврят с нас. В БФС трябва да има правила, ред и дисциплина. Важно е Боби Михайлов да реализира реформите, за които говори.

Проблем №1 е инфраструктурата. Навсякъде правят ремонти и вдигат нови стадиони за милиарди и милиони. У нас има един или два терена с нормално тревно покритие - нашия и на Лудогорец. Няма други. Вижте какво се случи с Черно море - уж имаха ново покритие, а сега е нищо.

Според мен Лудогорец има само 15%, за да си завърши всичко относно инфраструктурата. За съжаление така наречените грандове Левски и ЦСКА трябва да си поръсим главата с пепел. Лудогорец затова е силен, защото така наречените грандове тръгнахме надолу.

Изпитвам уважение към Бербатов. Ако един ден спечели, ще го поздравя. При мен нямаше дилема в избора, защото Боби е три поколения левскар и съм зад него. Митко трябва да има сериозен екип, за да направи сериозни промени. Не беше обявен Изпълкома му, а трябваше да го направи преди конгреса, за да се види с кои хора ще реформира футбола ни. Ние освен кандидат президентите не видяхме целите им екипи. Ясно е, че бъдещето е пред младите. Но трябва приемственост. Вижте Боби - беше първо в екипа на Иван Славков, беше вицепрезидент и после стана президент. Така преходът е по-плавен.

ЦСКА е противник на Левски. Основен противник, но футболен. Това съперничество трябва да го развиваме на терена. Футболна война обаче да има само на терена.

Приятели сме със Стойчо Младенов. Даже сега пак се чуваме преди мачове. Преди имахме по-голяма комуникация, защото работехме заедно в Казахстан. Стойчо познава ЦСКА из основи и може да изведе тима напред. Ние сме в добри отношения и аз изпитвам уважение към него", заяви Стоилов пред Блиц.