Мъри Стоилов: Ботев Пд винаги е бил сред водещите отбори у нас

Виждам ги в борбата за участие в евротурнирите, заяви треньорът на сините

Спорт
16:06 - 07 Октомври 2022
1887
Мъри Стоилов: Ботев Пд винаги е бил сред водещите отбори у нас

Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди двубоя с Ботев Пловдив утре.

„Ноа Сонко Сундберг и Абдулахи Шеху тренират наравно с тима. Двамата са здрави. Ще видим какво участие ще вземат. Досега сме се справили без двамата и ще продължим да търсим кое е най-оптималното и добро за Левски.

Искам да имаме по-сериозна конкуренция и да правим повече ротации, защото ще играем в сгъстен цикъл“, заяви Стоилов.

„Ботев с новия собственик направи добри неща от към селекция и резултати. През миналата година участваха в евротурнирите. Този сезон имаха нещастен старт, може би и Европа ги пообърка.

Не мога да отлича един или двама от тях. Имат качествен състав и играят комбинативен и красив футбол. Ботев винаги е бил от водещите отбори в България. С идването на новия треньор нещата се подобряват.

Виждам ги в борбата за участие в евротурнирите. Когато бях в тима имаше друга философия. Имат цялото ми уважение. Като фенски пристрастия съм фен на Левски“, добави още той.

„Дай Боже и аз да имам проблеми с изобра на състав. Най-лесно е, когато имаме сгъстен цикъл, да използваме всичките си футболисти. Винаги имам състав в главата си. Според мен сме по-сердата на пътя, който искам да виждам Левски. От контрол и защита. Всеки мач концентрацията ни трябва да е на високо ниво. Един мач не получаваме гол, а в друг два. Трябва да намерим баланса. Шеху е привлечен да запълва места на няколко позиции. Вече няма да треперим. Имаме опция за няколко позиции. Има достатъчно опит и качества. На терена ще видим колко ще може да помогне на Левски. Там трябва да се защитава името. По-важната част в утрешния мач ще бъде представянето на играчите на Левски. Искам по-голяма динамика. Трябва да зарадваме привържениците с добра игра“, каза треньорът на сините.

„Според мен ще стане шоу на терена. Ботев винаги се стреми да играе атакуващ футбол. Добре е, когато имаш мачове с такива отбори. Така възможностите на нашия отбор са да видим, докъде сме стигнали. Надявам се празния Сектор А да не се отрази. Футболистите ще имат нужната подкрепа. Трябва да компенсираме с повече амбиции и добра игра. Не е нужно да се слагат ограничения към клуб като нашия, който е продал над 6000 абонаментни карти. Това е лека катастрофа. Заради двама-трима недисциплинирани фенове, не могат да страдат 20 000. Нямам притеснения за инциденти. Спокойни сме, ако нашите привърженици не са провокирани. Те идват, за да гледат Левски. Да, някой път са по-емоционални“, заяви Мъри.