Мъри Стоилов: Купата е десерт, като имаме постна пица

Не виждам какви проблеми могат да имат футболистите, когато има мач ЦСКА - Левски, заяви треньорът на сините

Спорт
19:18 - 21 Септември 2021
2489
Мъри Стоилов: Купата е десерт, като имаме постна пица

Треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че той и футболистите му трябва с всички сили да играят, за да спечелят Купата на България. Специалистът говори преди утрешния мач от 1/16-финалната фаза на турнира срещу Марек Дупница. Двубоят е от 13:00 часа на стадион "Бончук".

"Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Смятам, че всякакъв вид несериозност в този мач вможе да ни създаде проблеми. Всеки мач трябва да играем на максимум".

"Всеки отбор срещу, който се изправяме играе мотивирано срещу нас. Трябва да бъдем на максимум. В последните години нямаме спечелен трофей или Купа, че да подценяваме".

"Физическата подготовка не е наред. Отборът не е водил подготвителен период. Тренираме по-внимателно. Ще се опитваме с мачовете да вдигаме кондиционното ниво. На този етап до зимата нищо не може да се направи".

"Имам проблеми с играчи. При темпото и желанието в мача с ЦСКА 1948 на базата на слабата кондиционна подготовка се получават леки травми. На този етап Ники Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов са с леки травми. Това ще е шанс за играчи, които не играят толкова, да влязат и да покажат на какво са способни. Всеки трябва да си пази мястото в основния състав".

"Не виждам какви проблеми могат да имат футболистите, когато има мач ЦСКА - Левски. От Двубой с голям заряд. Стимулът на мача е достатъчна мотивация да надскочиш себе си".

"Вярвам изключително много на треньорската работа. С нея могат да се подобрят много от компонентите. Не мисля, че имаме кой знае какви големи проблеми във фаза атака. Имахме добро взаимодействие в защита на последния мач".

"15 години по-късно отново дъвчем тази тема. Жалко за българския футбол, че още говорим за това. В другите държави говорят за отопление в долните дивизии, а ние, че въобще нямаме терени. Тъпчем си откъм инфрасктура на едно и също място. Даже новите терени, които се направиха в България са на ниско ниво. Доколкото знам в Пазарджик си правиха нов терен, Черно море също, а всички се оплакват. Нещо, което е направено, както трябва - можете да излезем да го видите. 2005-2006 го правихме терена".

"Ние като клуб с история и традииции единственото, което можем да си поставим като цел е спечелването. Би трябвало да играем с всички сили да спечелим Купата. По принцип Купата за мен винаги е била десерт, а не основно ястие, но като имаме постна пица, поне да пробваме да вземем десерта. Като не се спечели Купата, не е добре за Левски. Да, ако си спечелил титлата и загубиш Купата, не е толкова страшно".

"Има доста неща, които младите трябва да подобрят, да доразвият, да добавят футболен интелект, който са имали бившите нападатели на Левски. От тях трябва да изискваме, а те да изпълняват", каза Стоилов.