Мъри Стоилов: Надявам се заплатите ни да се изплащат навреме

Преди година имахме оферти за нула лева, а сега спорим дали са за 5 или 7 милиона, заяви треньорът на Левски

Спорт
15:53 - 10 Март 2023
2759
Мъри Стоилов: Надявам се заплатите ни да се изплащат навреме

"Моята истина я казах в Дубай. Имахме предложение за такива оферти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Това е моята истина. Накрая имахме предложение за наш футболист, макар и неофициално, за над 2 милиона и половина. От тука нататък се прецени, че не трябва да се продават играчи, за мен основната причина беше, че се чакаше сделка с основен инвеститор", заяви сарши треньорът на Левски Станимир Стоилов.

Мъри коментира и горещите теми около "сините" - на каква стойност са били офертите, които клубът е имал за своите играчи през зимния трансферен прозорец, споразумението с НАП и евентуалното освобождаване на Иво Ивков от поста му.

"Нямаше разминаване да се продават или да не се продават. Чакаше се основен инвеститор и нямаше да бъдем зависими от сумите, които бихме спечелили от трансферите", каза Стоилов относно изказване на Наско Сираков, че в клуба не е имало оферти на стойност 6 милиона.

"Това е моята истина, която може би можем да потвърдим и с документи. За около 6 милиона имахме предложения за наши футболисти, които решихме да откажем. Аз също - не бягам от отговорност. Аз не мога да лъжа когато става въпрос за Левски. Питайте Сираков какво точно е имал предвид. Във вторник най-вероятно няма да присъствам на пресконференцията", добави треньорът на "сините".

"Не знам каква е точната сума. Може да са били 5 милиона и 200. На този етап каквото имах казах - може да питате Сираков. Дойдох, за да работя и да казвам истината. 13 години стоях настрани заради интриги и псевдособственици. Върнах се когато клубът вече нямаше накъде и заради привържениците. Всички заедно успяхме да стигнем до тук, че клубът да изчисти стари задължения. Знаехме предварително, че ситуацията е тежка. Сега не трябва да се разваля всичко добро. Напротив Левски трябва да направи последната крачка, ако трябва и със скандали да реши проблемите с НАП. Проблемите се трупаха точно по тази причина, че слугувахме на определени хора", каза още Мъри.

"Колкото за споразумението с НАП - не съм много вещ, надявам се нашият спонсор, който води преговори с агенцията по приходите, да си изпълнява ангажиментите. Както и ангажиментите към мен и играчите да се изплащат заплатите навреме."

"На този етап е важно Левски да запази пътя, по който върви, защото има много по-големи проблеми за решаване от тези неща. На този етап не мога да гадая какво ще се случи", каза Мъри относно евентуално освобождаване на Иво Ивков.

"Спортно-технически никога не съм имал проблем с никого, защото решенията са единни -за спасението на Левски. Моята работа е да правя футболен бизнес, който да привлича хората, да създавам футболисти, които да носят сериозни финансови стимули. Преди година имахме оферти за 0 лева, а сега спорим дали са за 5, или 7 милиона. Сметнете колко работа са свършили всички хора. Сега гледам повиквателните за националния, когато дойдох повикаха 1 футболист, сега имаме трима чужденци и трима българи при мъжете. Това всичко е атестат за добрата работа. Добре е да има спор дали сумите са по-малки или по-големи. В моята работа винаги съм създавал футболен бизнес. Няма клуб, в който да съм работил и да не съм изработвал поне бюджета на клуба от трансфери. Да, феновете на Левски са най-важните, да са на стадиона. Ние сме тук, за да работим и да казваме истината."