Мъри Стоилов: Само ние можем да си създадем проблеми

Спорт
17:15 - 09 Септември 2022
2141
Мъри Стоилов: Само ние можем да си създадем проблеми

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди дербито от десетия кръг на efbet Лига срещу Локомотив (София). Той коментира и други важни теми около "сините".

"Двамата са здрави, дадохме почивка на Роналдо и Уелтон, но ще вземат участие в тренировката днес и в мача", започна опитният специалист.

"Не мисля, че бройката, която от Локомотив ще отпуснат, ще повлияе на феновете. Нашите привърженици ще бъдат там и 100 билета да отпуснат.

Като гледам Локомотив е претъпкан постоянно, явно с тази цел се правят ограниченията.

Не е нормално да има за двата гранда различни цени. Трябва да питате отбора на Локомотив и собственика им, с който уж се явяваме партньори. Нашият клуб стана доста добър дразнител", добави още той.

"Локомотив (София) и Левски винаги е било добро столично дерби. Винаги са ставали истински битки и дербита.

Предпочитам винаги да говорим за футбола. Локомотив направи сериозно израстване. Направиха и добра селекция. Опитват се да играят добър футбол. Проблемите обаче първо може да си създадем ние. Трябва да играем на максималното ниво.

Имам яснота в състава за утре. Знам как трябва да изглеждаме. Трябва да го покажем на терена. В нашия отбор се създаде група от 14-15 човека и вече има конкуренция.

Ивелин Попов се стара много, но сега ще идва времето за набиране на максимална форма. Той вече може да взима по-често участие в мачовете. При него е важно да се трупат игрови минути.

Нормално е да има допълнителна мотивация в бившите играчи на Левски, които сега са част от Локомотив (София). Ние винаги се радваме, когато нашите противници са на максимално ниво. Ще стане добър футболен сблъсък.