Мъри Стоилов: Утре ще пази Ники Михайлов!

На такива терени трябват футболни хитрости, повече воля и желание, заяви треньорът на Левски

Спорт
13:20 - 10 Февруари 2023
1346
Мъри Стоилов: Утре ще пази Ники Михайлов!

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди първия мач на „сините“ от пролетния дял на шампионата. Столичани се изправят срещу Черно море във Велико Търново в събота от 12:30 часа.

Наставникът на Левски няма да може да разчита на контузените Асен Митков и Жереми Петрис, както и на наказания Андриан Краев.

Според Мъри на такива по-тежки терени трябва да се използват футболни хитрости. Също така са нужни повече воля и желание, за да се стигне до победата. Той е категоричен, че отборът му трябва да се старае да играе футбол от първата минута, дори да не се получава заради по-трудните условия за игра.

„Имам в главата идея как ще играем, как ще противодействаме на Черно море, има още 24 часа до мача. Имаме тренировка още днес. След тренировката горе-долу играчите ще знаят какъв ще е съставът“, започна Стоилов.

„Имам идея как ще излезем, как ще бъдем на терена. Николай Михайлов ще пази. Младите вратари ще получават непрекъснато шансове. На този етап младостта винаги е получавала достатъчно шансове, така и ще е занапред“, продължи той.

„След промяната на мача единствената ми дилема е теренът. Интересуваме се от него. Наши хора са там. Има малко сняг, който утре може да се изчисти. Единственият проблем е да не е замръзнал теренът. Като температури ще са добри условията, за да изиграем един добър мач. Между Левски и Черно море винаги са ставали интересни двубои. Надяваме се да продължим така. Това е и първи мач за първенството“.

„От нашите футболисти проблеми има единствено Асен Митков, който вече тренира с отбора. Другите са здрави, Андриан Краев е наказан. Всички играчи са здрави (с изключение на Жереми Петрис). В зимните месеци обаче винаги има изненади. Черно море имат собствен стил и начин на игра, без да се съобразяват с противника. Не вярвам двата отбора да се изненадат. Левски трябва да мисли за своя начин на игра и философия. Ако се представим на ниво, би трябвало да спечелим мача“.

„Аз очаквам от моите играчи да почнат и да печелят мачове след положителното представяне на терена. Ако трябва с повече характер и воля. Футболистите на Левски са задължени всеки мач да играят за победа и да я търсят до последната минута. Важно е играчите да достигнат до максимума на своите възможностите. Стигнат ли, няма да имат проблеми да спечелят“, смята Мъри.

„Искат, не искат (новите) трябва да свикват със снега. Не можем да държим огромен брой играчи, както други отбори. От първия ден трябва да са на терена. Не мисля, че имат проблеми да играят на какъвто и да е терен. Добрият футболист е добър и на по-лош терен“.

„Петрис отсъства, не е започнал изобщо тренировки. Той и Асен Митков плюс Краев няма да вземат участие. Трябва да се използват и футболни хитрости на такива терени. Желанието и волята трябва да са по-големи от качеството на играта. От първата минута трябва да се опитваме да играем футбол и на този терен, дори да не се получава“, каза треньорът на Левски.

„По-глобални оценки трябва да правим като се пооправят условията на игра. Като всички футболисти Рикардиньо се старае да е част от колектива. Най-важно е да изпълнява това, което е нужно за отбора. Ако го направи и отборът ще му помогне по-бързо да се адаптира“, завърши Станимир Стоилов.