Мъри Стоилов: Виновни сме, че се примирява ме в ролата на слуги

Спорт
11:09 - 23 Май 2022
993
Мъри Стоилов: Виновни сме, че се примирява ме в ролата на слуги

Наставникът на Левски Станимир Стоилов е на мнение, че треньорите у нас трябва да отстояват вижданията си пред клубните босове. Мъри призна, че вижда много минимална промяна в българския футбол.

"Дали виждам някаква промяна? Много минимална. Изключвам Лудогорец, където се инвестират пари и резултатите от това са налице. Всички останали, не искам да обидя някого, може и да пропускам някой клуб, но вървят просто по течението. Ден да мине, друг да дойде. 

Ситуацията около Стойчо Младенов? Не ми е работа да коментирам проблемите на друг отбор. Те си имат ръководство, трябва сами да намерят решенията. Години наред се обвиняват собствениците на клубове, че са виновни за състоянието на отборите. Но много по-виновни сме ние, които се примиряваме с ролята на слуги.

Този слугинаж е изключително вреден. Ние сме им дали основание да сме в тази позиция - заради грешни решения и т.н. Години наред треньорите се прегъват, напасват, нагаждат по волята на собствениците и резултатът е видим.

Съгласни сме да нарушаваме принципите си само и само да се задържим на работа два-три месеца. Аз никога не съм се съгласявал с мнение на собственик, ако съм смятал, че е грешно и ще навреди на клуба. Със собственика на ЦСКА съм работил и съм го правил добре, без да предавам принципите си. И без проблеми", заяви бившият национален селекционер пред "Тема Спорт".