Мъри Стоилов: Всички си получават парите редовно

Искам Левски да се управлява по най-добрия начин, нямам разминавания със Сираков, заяви наставникът на сините

Спорт
14:27 - 18 Ноември 2022
1328
Мъри Стоилов: Всички си получават парите редовно

"Нямам проблеми с никого. Нямам проблеми със Сираков. Толкова години работим заедно и нямаме проблеми, сега ли да имаме? Нямаме никакво разминаване с него. Обидно ми е, че коментирам тази тема", заяви старши треньорът на Левски Станимир Стоилов преди двубоя с Вихрен утре.

Двата тима се изправят в Сандански един срещу друг в среща от 1/16-финалите за Купата на България. Освен за предстоящия мач, Мъри говори и за други теми около клуба.

"Като финансиране всичко е наред, никой от нас не е казал, че не е получено нещо. Има дребни неща в начина на управление, които трябва да се изчистят, но всичко друго е да се търси допълнително интрига. Но тези проблеми не се отразяват на резултатите ни, на мен това не може да ми е оправдание. Платените служители сме за това, за да защитаваме интереса на Левски. Всички искаме да знаем истината и я казваме. Готови сме за всякакви разговори и крайности. Когато знаеш истината, тя е на твоя страна и всичко е наред.

След като миналата година спечелихме Купата е нормално и сега да искаме. След като изоставаме от лидерите в първенството, е нормално да искаме да пробием в Европа през Купата. Виждам амбиция в играчите, виждам опит за промяна, но ни се получаваше, не ни достигаше достатъчно амбиция и желание, а и спортното щастие ни бягаше. Не е нормално Левски дълъг период от време да не може да победи, който и да е противник в България. Трябва да намерим амбиция и характер и да спечелим мача.

За ротации няма възможност, защото ще пътиваме малко футболисти. Има някои футболисти, които няма да ги рискуваме. Няма да можем да запълним резервите. Тези хора трябва да изнесат мача. Михайлов ще пази, аз си го казах преди още. Все още има проблеми с Бари, Илиян Стефанов, а и националите ги няма. Сами си направете сметка колко души ги няма.

Каквото имаше да обявяваме, сме го казали. Факт е, че и аз, и Ивков искаме да се управлява по най-добрия начин клуба. Има някакви спорове и недоразумения, които ще изчистим. Нямам никакви проблеми и със спонсори, и с когото и да е, но трябва да се изчистят недоразумения и спорове, защото когато ги има, си тъжен. Откъм плащане на пари и заплати нямаме проблеми, всички си получават всичко редовно. Споровете се водят за принципното управление на клуба, ние сме тук, за да защитаваме интересите на Левски. Мисля, че и другите неща ще се изчистят.

Това е тема, която ми е много интересна. Постоянно се коментират лагерите. В България може ли да се подготвяме според вас? Какво е значението дали ще си в Турция, Испания, или Дубай. Аматьорски разговори са това. Не водим разговори защо не можем да играем януари и февруари в България и защо нямаме терени. Лятото нямахме време за подготовка и сега Левски трябва да я направи. Засега са стопирани всички трансфери, защото чакаме финансови постъпления. Засега няма конкретни разговори, сега е на пауза. Темата селекция не е коментирана. Не знаем какво ще се случва и какво ще имаме като възможност. Трябва да се мисли за подсилване на отбора, имаме една позиция там, където е Бари, да подсилим конкуренцията. За да се създаде още по-силен отбор, трябва конкуренция", завърши Мъри.