Мариана Маринова след „Фермата“: Циците не те правят личност!

Изповеди
10:00 - 16 Ноември 2019
17808
Мариана Маринова след „Фермата“: Циците не те правят личност!

Мариана Маринова е родена в София, през 2007 година печели титлата „Мисис България“. Отрича се от конкурсите „Мис Силикон“, когато разбира, че 14-годишната дъщеря на нейна приятелка мечтае да тунингова бюста си. Работата й се състои в това да ходи като коуч или съорганизатор по проект и се занимава с организацията и подготовката на международни конкурси. Във „Фермата” Мариана доказа недвусмислено, че не е глезла, а е мъжко момиче, което върши работата си без да мрънка и да се скатава. Срещнахме се с нея след отпадането й от предаването, където загуби в дуел срещу Силвия.

- Мариана, успяхте да разбиете митовете, че красивите жени са глупави и мързеливи. Доволна ли сте?

- Успях да ги разбия само за мен самата. Аз не мога да отговарям за всички други жени. Искам да кажа, че аз не се имам за красива. Това е още един етикет, който ми е лепнат заедно с етикета, че съм глупава.

- Защо не се имате за красива? Толкова много мъже мечтаят за вас.

- Те мъжете по принцип са така устроени, че мечтаят за почти всяка жена. Да, много ме харесват, но съм убедена, че мъжете харесват много и други жени. Никога не съм живяла с идеята, че съм някаква красавица. Просто се старая да изглеждам добре, да се поддържам и заради тези старания някой е решил, че имам претенции, че съм много красива. Истината е, че нито съм красива, нито съм толкова тъпа. Аз съм просто една обикновена жена, която се старае да направи 56 000 неща едновременно и ми се получава.


- Заявихте, че извън „Фермата” ежедневието ви е доста по-динамично. Как протича денят ви?

- Много се уморих във „Фермата“. Не физически, а психически. Бях много напрегната вътре, защото съм голям индивидуалист, свикнала съм сама да се боря, взимам решения и отговарям за тях. Вътре най-голямата ми тежест беше, че бях затворена, че трябваше да изпълнявам задачи, да се съобразявам с други хора. Това ме натоварваше най-много. Чисто физически не се чувствам изморена, въпреки че вътре се скъсвахме от работа. Бяхме ограничени и с храната наистина, не е било само за шоуто.

Във „Фермата” си един работник, все едно имаш работодател. Не мога да разбера хората, които се оплакват, че работят за някого, те не си дават сметка колко по-лесно е някой да ти поставя задачи, които да изпълняваш, отколкото да носиш отговорност. В предаването беше същото – или си съвестен човек и си вършиш задълженията, или се скатаваш.

- Останалите фермери единодушно ви определиха като „машинка” и „нескатавка”.

- Аз съм много отговорен човек и никога не се скатавам. Или правя нещо докрай, или не се захващам с него. Не съм го правила заради тях, а заради себе си. Свикнала съм да съм супер изпълнителна. Истинска работохоличка съм.

- Вие самата доволна ли сте от представянето си?

- Аз влязох в това предаване с визитка, че най-важното е човек да бъде добър. Когато го казах, не си давах сметка, че това е много голяма заявка - да бъда добър човек и да науча децата си да бъдат добри. Много се притесних дали няма да се изложа, защото вътре е малко по-различно. Затворен си, не знаеш как ще те предизвикат хората и е рисково да влезеш със заявка да си добър. Писали са ми над 4000 човека. Фейсбукът ми е задръстен. От всички 4000 съобщения имаше само 2 обидни, които ме е срам да повторя, защото бяха много груби, нямаха общо с представянето ми във формата и се отнасяха за децата ми. Тези 4000 души ми казват, че съм добър човек и им благодаря за оценката. Това ме радва много. Искам да се извиня на тези хора, които ми пишат, че аз съм им била фаворит. Заради тях съжалявам и им се извинявам, че отпаднах.

Иначе не съжалявам, защото не съм влязла заради паричната награда. Влязох, за да покажа, че хората не трябва да съдят по външния вид. Исках да покажа, че нито един успех в живота не идва без труд, лишения и компромиси. Ако някой си казва – а какво толкова прави, организира конкурси. Аз съм съгласна да се разменя, с който пожелае и да му дам моята работа, а аз да отида да работя някъде от 9 до 17 часа. Да види този човек, че аз говоря руски, испански и английски. Сънувам на испански, когато правя някой проект в Латинска Америка. Не ми харесва, че всички млади хора днес ламтят за пари и за тях не е важно какво ще направиш, а е важното да изкараш пари. Парите сами ще дойдат, когато правиш това, което харесваш. Аз съм на 36 години, нищо не ми се е случило току така. Започнала съм да работя на 19 години в телевизия като стажант-репортер без да получавам и един лев.

Ако някой ми каже, че съм работила без заплата, защото родителите ми са имали възможност, мога да му отвърна, че родителите ми не са ме възпитали като глезла, а са ме научили да си изкарвам сама парите. Въпреки че сме имали възможност, аз съм от добро семейство и съм държана много строго. През 2001 година баща ми даваше 40 лева на седмица, това ми беше бюджетът, а работех и учех. Няма лошо в това да си сложиш силикон, да си оперираш носа, да си сложиш ботокс, но преди това, за да имаш претенции, трябва да си някой. Циците не те правят някой!

- Вие съжалявате ли за някоя от корекциите си?

- Не, за нищо в живота си не съжалявам. Камо ли за операция. Всяко нещо, което съм направила, ме е довело до това, което съм. Мога да дам пример с носа си. Имах еврейски нос, не си го харесвах. Тогава работех в телевизия и въпреки грима, не се харесвах. Не исках хората да си казват - тази къде е тръгнала с тоя нос. Отрязах си го, защото виждах, че не е хубав. Това е инвестиция в моето спокойствие да се чувствам по-добре и да не дразня хората. Щом искаш да се показваш по телевизията, трябва да изглеждаш що-годе добре.


- Децата ви гледаха ли ви във „Фермата“?

- Да. Синът ми още е малък, но много се радваше. Майка ми, която е най-големият ми коректор, лекар е, сериозен човек, дори тя ме поздрави за участието ми. Баба ми е на 97 години и е луд фен на „Фермата”, гледала е всеки един епизод. Тя с нейния морал и ценности, е доволна от мен и ми каза „Браво”, това ме прави щастлива.

- Обижда ли ви, когато ви подценяват?

- Жените винаги сме били подценявани, просто защото сме жени. И по подразбиране се приема, че не можем да шофираме, да паркираме и да вършим редица по-мъжки неща. Участието ми във „Фермата” трябва да покаже, че не е добре да подценяваш даден човек само заради външния вид.

- Кой е вашият фаворит от „Фермата”?

- Димитър Караиванов. Той е много интелигентен и уравновесен човек. Отдавна простотията, селянията и арогантността не са на мода. Аз се старая да не псувам, защото смятам, че жената не трябва да псува. Българките сякаш не си знаят цената. Много лесно залитат и се дават. В предаването също започнаха много да се закачат с мъжете. Харесвам ги всички, но просто правя паралел с реалния живот. Фактът, че мъже, които не познаваш, си позволяват да ти пишат „ела в нас” и много жени тръгват, показва, че те не си знаят цената. Не е модерно да си прост. Не е модерно просто да имаш цици и джуки. Модерно е да си възпитан и интелигентен.