Мариана Попова се изказа за смъртта на Явор от Gravity Co

През ключалката
16:18 - 15 Април 2019
3598
Мариана Попова се изказа за смъртта на Явор от Gravity Co

Мариана Попова сподели какво мисли за смъртта на Явор Захариев от Gravity Co. Кончината на музиканта потресе цялата музикална гилдия, а певицата разкри с пост в социалната мрежа какво мисли за вокалиста.

„Явор си е тръгнал много отдавна, още преди някой да е предполагал, че днес физически ще се сбогуваме. Явор... човекът, който като мен и много други, не беше нахален, агресивен, болно амбициозен и най-вече не беше ниско талантлив. Докоснат, от когото трябва, с ясната мисъл, че музиката и съществуването в самата нея, е нещо много специално. Явор си тръгна отдавна, мълчеше му се отдавна... тогава, когато си отвъд преди някой изобщо да го усети! Явор си е у дома, а мълчанието му ще крещи най-силно за тези, като нас, които мълчат”, написа Попова, а под поста й очаквано заваляха десетки коментари.

Припомняме, че певецът почина, след като бе открит в дома си в безпомощно състояние с жестоки наранявания. Няколко дни лекарите от "Пирогов" се бореха за живота му, но без успех. Дълги години той се бори със зависимост към наркотици, заради което се смята, че сам се е докарал до това състояние след употреба на дрога. От полицията дори неофициално твърдяха, че няма данни за влизане с взлом в дома на музиканта и че най-вероятно не става дума за побой. Сестрата на Захариев обаче отрече в кръвта на музиканта да е имало дрога, според нея, той е починал след побой.

„Искаме да се обърнем и към тези, които побързаха да го нарекат "наркоман" или да подчертаят с големи черни букви, че той е загубил борба си с наркотиците. Към тези, които с огромна лекота му сложиха този безплатен етикет и не се замислиха, че това може да причини още повече болка на хората, които го обичат. Точно към тези хора искаме да се обърнем...Към всички тях и към всеки един по отделно. Ще ли е възможно да си върнете думите назад? Ще ли е възможно да предъвчете тази гадост и този бълвоч, които изплюхте? Ще ли е възможно да да го сдъвчете добре и да го преглътнете, без да се задавите? Благодарим ви предварително. На всички вас държим да кажем, че това не е поредната наркоманска история, която от първия момент ни загнездихте насила в главите, без дори да знаете какво точно се е случило „по непотвърдени данни”, с много болка казаха роднините на Захариев.