Марица и Тунджа наводниха и Одрин

Бури и порой връхлетяха и Истанбул, Измир, Бурса

Новини
20:50 - 13 Януари 2021
2281
Марица и Тунджа наводниха и Одрин

Проливен дъжд и силен вятър парализираха западната част на Турция през последните три дни, нарушавайки ежедневието навсякъде от Истанбул до Измир, като поне пет души са ранени поради наводнения и бури.

Лошото време наруши живота в Истанбул от вчера, когато обилни валежи се изсипаха в няколко района, наводниха къщи и магазини и оставиха редица автомобили по пътищата.

Гражданите се втурнаха да изчистят наводнените сгради, магазини и приземни жилища, докато шофьори по най-натоварените пътища в квартал Силиври се опитаха да спасят колите си от внезапно придошлата вода до коленете.

Силен порой връхлетя и азиатската част на града, като наводни улиците и блокира движението.

Поради силен ураганен вятър, тази сутрин, дърво падна и спря движението по известния булевард Багдад, един от най-оживените в квартал Кадъкьой. Няма съобщения за жертви.

В Бурса също имаше поройни дъждове, а в ски курорта Улудаъ, който се намира непоследствено над града, за 24 часа натрупа 30 см. сняг. 

Измир също беше поразен от дъждове за втори пореден ден. Къщи и магазини бяха наводнени в някои райони на града, докато трафикът спря, поради редица наводнени пътища.

Голяма част от сградите в кварталите Буца и Газиемир в града бяха наводнени след обилните дъждове.

При инцидент възрастна жена беше повлечена от придошлата вода в квартал Буца. Тя се заклещила под паркиран камион на булевард Узбекистан. Полицейските сили спасиха ранената жена, чиито викове за помощ отекваха по улицата.

По време на бурята в Беломорието, контейнерна къща с петима души в провинция Маниса беше отнесена от силен вятър до около 30 метра. Двама души са ранени при инцидента. Турските медии съобщават за преобърнати тирове и автомобили в следствие на ураганни ветрове в района.