Марин Чилич изрита безобразен Медведев от "Ролан Гарос"

Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция след отказ заради контузия на Яник Синер

Спорт
08:48 - 31 Май 2022
2906
Марин Чилич изрита безобразен Медведев от "Ролан Гарос"

Световният номер 2 Данийл Медведев отпадна безславно от Ролан Гарос, след като отстъпи с 2:6, 3:6, 2:6 на хърватина Марин Чилич в мач от осминафиналната фаза на турнира в Париж.

По този начин Марин Чилич ще срещне друг руснак в следващия етап от надпреварата – Андрей Рубльов, като победителят ще има скандинавски съперник на полуфиналите - Каспер Рууд или Холгер Руне.

Първият сет започна равностойно, като го петия гейм двамата успяваха да спечелят подаванията си. При следващото разиграване Медведев бе пробит, като не само не успя да върне брейка, а и допусна още един такъв.

Ситуацията бе много сходна във втория сет, като Чилич отново успя да пробие в шестия гейм, но този път двамата не сбъркаха при сервис геймовете си до края и хърватинът спечели с 6:3.

Третият сет започна кошмарно за световният номер 2, който допусна два пробива още до третия гейм. Той не успя да се вдигне и да достигне до обрат, а до края на срещата двамата бяха безгрешни при подаванията си.

Чилич традиционно разчиташе на силния си сервис и спечели 90% от точките при вкаран първи сервис. Той обаче показа стабилна игра и при посрещане и направи цели 5 пробива в мача, като не допусна нито един и така се поздрави с изразителната победа.

Така след тригодишно прекъсване Чилич отново се класира на 1/4-финал на "Ролан Гарос". Той достига до тази фаза на турнира за трети път в кариерата си, като никога не е успявал да я прескочи.

От своя страна поставеният под номер 7 в схемата Андрей Рубльов се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис, след като съперникът му Яник Синер от Италия се отказа заради контузия. Руснакът, който се състезава под неутрален флаг, водеше с 1:6, 6:4, 2:0, когато италианецът не успя да продължи срещата.

Двамата играха час и 23 минути на корта, а това е стара контузия на Синер, която се обади по време на мача.

Първият сет въобще не предвиждаше подобен развой, като Яник Синер играеше много по-разнообразно и агресивно. Той направи два пробива и взимаше с лекота своите подавания, за да затвори сета с 6:1.

Във втория сет обаче Рубльов вдигна чувствително нивото на играта си и въпреки че до 4:4 двамата печелиха сервисите си, руснакът взе последните два гейма и изравни резултата.

В третия той поведе набързо с 2:0, слез което Синер се отказа. Андрей Рубьов успя да направи повече печеливши удари - 26:18 и по-малко непредизвикани грешки.