Марин Петков: Трябва да говорим на терена

Там да покажем дали сме готови за челните места, заяви футболистът на Левски

Спорт
14:21 - 01 Април 2024
1562
Марин Петков: Трябва да говорим на терена

Младият играч на Левски Марин Петков бе избран за Футболист №1 за месец февруари в българското първенство. През въпросния месец юношата на „сините“ вкара два гола при победите над Пирин Благоевград и Арда.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен, благодаря на отбора и на хората, които ми гласуват доверие“, започна 20-годишният футболист.

„Всеки един и човек, и спортист, преживява спадове, падения и възходи. Това е нормално нещо, важно е как ще ги преодолееш“, каза той за своя възход от началото на пролетния полусезон.

Той говори и за последния мач на Левски, който бе срещу Славия: „Мисля, че в последния мач, второто полувреме паднахме физически, но важното е, че взехме трите точки и не допуснахме гол. Сега имаме два хубави мача – срещу Лудогорец и ЦСКА. За мен това са най-хубавите мачове за мен, защото са дербита“.

„Надявам се да издържим. Мисля, че всеки прави това, което е нужно, като професионален спортист. Имаме си треньори, които ни подготвят, и се надявам да издържим“, каза той за физическата форма на отбора.

„Гоних топките на този мач. Надявам се да спрем тази серия, защото сериите са, за да се развалят“, припомни си Петков последната шампионатна победа на Левски срещу Лудогорец, която бе през 2016 г.

„Не мисля, че аз трябва да казвам какви са нашите амбиции. Опитваме се да играем все по-добре, да си изграждаме стила и да печелим пълния брой точки всеки мач“, каза още поливалентният футболист и допълни: „Не мисля, че трябва да се изхвърляме. По-добре да покажем на терена, дали сме готови за тези места, отколкото да говорим тук пред вас“.

„Мисля, че всеки мач започнахме да се стремим да побеждаваме, или поне да не загубим. Стремим се да пресираме съперниците си и да доминираме над тях и статистиката е показателна“, акцентира той върху работата, която се върши в Левски.

Петков не пропусна и ситуацията в младежкия национален отбор, за който вкара победния гол при успеха с 1:0 като гост на Полша в европейска квалификация: „Предстои ни важен мач септември месец тук срещу Полша и тогава шансовете ни ще бъдат по-големи от техните. Надявам се да ги победим, защото ще бъде супер престижно, ако се класираме на Европейско“.

Марин Петков говори и за адаптацията на новите съотборници: „Мисля, че всеки от тях се вписва. Всеки познава Охене, който е опитен. Другите двама също се вписват добре и мисля, че сме окомплектовани“.

„Аз съм от малък левскар и това, че направих 100 мача за Левски е чест и гордост и се надявам да продължавам така“, радостен е той.

„В момента съм концентриран върху Левски, защото имаме важни мачове до края. Имам си отбор, аз съм играч на Левски и съм концентриран тук“, категоричен бе младият играч.

Петков разкри и какви са изискванията на Николай Костов към футболистите: „Треньорът изисква от нас да играем по-съвременен футбол, такъв, какъвто играят на Запад и всеки футболист да играе както в защита, така и в атака, а също и да могат да се ротират“.

„С Уелтон сме различни като типове. Не ми тежат тези неща. Надявам се да успея да се наместя на неговото място“, направи сравнение той с Уелтон, на чиято позиция играе в момента.

„Да играем в Европа, групи на Лига Европа или на Лигата на конференциите“, завърши Марин Петков относно целите пред Левски.