Маринела Арабаджиева вдигна кръвно , преместиха я в болница

15:10 - 06 Юни 2019
11884
Маринела Арабаджиева вдигна кръвно, преместиха я в болница

Апелативният специализиран наказателен съд остави в ареста Маринела Арабаджиева. Според магистратите има опасност тя да се укрие. В същото време обаче се наложи спешното й преместване от килията в затворническата болница, защото вдигнала кръвно. От там ще бъде транспортирана в специализираната кардиологична клиника "Св. Екатерина", защото в зандана нямало специалист, който да можел да овладее сърдечната криза на шармантната арестантка. 

Арабаджиева е обвинена в пет престъпления- за участие в организирана престъпна група в периода от 2013 до 2018 г., реализиране на три данъчни престъпления, както и за изпиране на пари.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.

Децата на Маринела Арабаджиева - Вълчо и Александра, дойдоха да подкрепят майка си на делото. 

Снимки: Агнес Методиева