Мария Илиева прецака Ивана

Певицата на народа е била фаворит за ментор в предстоящия сезон, но е отпаднала заради поп звездата

Нещо за четене
11:54 - 18 Юни 2024
3642
Мария Илиева прецака Ивана

Мария Илиева за втора поредна година влиза в журито на „Гласът на България”, прецаквайки колежка от попфолка. Предишния път това беше Анелия, а сега е Ивана. Певицата на народа е била фаворит за ментор в предстоящия сезон, но е отпаднала заради поп звездата.

Преди дни от Би Ти Ви съобщиха, че тази година в „Гласът” на мястото на Миро влиза Влади Ампов-Графа, а по-късно стана ясно, че другите в червените столове ще са Дара, Мария Илиева и Иван Лечев. Още от миналия месец е ясно, че младата Дара е бетонирана във формата след блестящото си представяне в „Денсинг старс”, което я превърна във всенародна любимка. Иван Лечев вече от доста време изглежда непоклатим в шоуто. Той ще участва в него за 8-и пореден сезон. Въпросът беше коя ще е втората дама сред съдиите.

Понеже в 9 от излъчените до момента 10 сезона в шоуто е имало представител на попфолка, се смяташе, че тази година отново ще има фолк звезда и се спрягаше името на Ивана. Тя беше ментор в първия сезон на предаването още преди 13 години, на финала на кастингите на тъмно миналата година се яви като специална изненада на менторите и публиката, а тази година празнува 25 години на професионална сцена. Такива поводи при звезди от нейния калибър обикновено са придружени от запомнящи се събития – концерти и турнета, както и от засилено медийно присъствие. Освен това Певицата на народа е една от малкото в историята на предаването, от чийто отбор е излязла истинска звезда – колежката й Роксана. Въпреки това обаче в предаването влиза за втори пореден път Мария Илиева, елиминирайки фолка като жанр в него.

Мария Илиева и миналата година се появи в шоуто напук на всички досегашни правила. По информация на „Уикенд” тя в последния момент е изместила сигурната за мястото Анелия. Фолкзвездата вече се била договорила с телевизията и трябвало само да подпише готовите документи, когато й съобщили, че предложението се оттегля.

Не е ясно как Мария е успяла да навие телевизията да промени параметрите на предаването, премахвайки от журито задължителния попфолк представител, но това се е случило и тя изкара един сезон в „Гласът”. Около своето участие и безплатната реклама покрай него успя да направи доста силно национално турне, а после – и концерт в зала 1 на НДК. Сега отново е обявила турне е голям концерт в същата зала. Не е ясно как, но за втори пореден път е убедила телевизията, че няма нужда от попфолк звезда сред менторите.

До момента, освен от Ивана, попфолкът в предаването е бил представен от Преслава, Деси Слава, Камелия и Галена, която доведе по победа народната певица Петя Панева. Това е единствената победителка в историята на „Гласът” у нас, останала известна и след финала на шоуто, като се изключи Жаклин Таракчи, която отдавна разчита на мощна подкрепа от телевизията.