Марияна Николова: Премиерът даде ясно послание

Рестарт е необходим, допълни министърът на туризма

Политика
13:40 - 15 Август 2020
2766
Марияна Николова: Премиерът даде ясно послание

"Премиерът Бойко Борисов даде ясно послание и аз приветствам неговото решение. Рестарт е необходим". Това коментира вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Пловдив в отговор на журналистически питания.
 
По повод предложенията на премиера Борисов за свикване на Велико народно събрание тя заяви, че той е бил категоричен. "С промените ще разберем какъв е духът на младите и какво искат", допълни тя.
 
Относно последвалия коментар на президента Радев вицепремиерът Николова посочи, че има юридически способ за свикване на ВНС. "Той трябва да е обединител на нацията и да показва това, което Конституцията му е вменила като правомощия. Това е поредно говорене на президента. Трябва да сме обединени като нация, да положим усилия за спасяването на всички българи", категорична бе тя.
 
"Животът и здравето им са изключително важни в момента заради опасността от Ковид-19. С обединените сили на правителство, местна власт, администрация, включително и на църквата, трябва да преодолеем негативните последици от пандемията, която налага удар върху икономическия живот на целия свят", заключи министърът на туризма.