Марс в Дева - край на игричките и борбата за надмощие

В световен план са възможни сериозни конфликти, прояви на насилие, протести и размирици

Нещо за четене
08:00 - 08 Юли 2023
25106
Марс в Дева - край на игричките и борбата за надмощие

На 10 юли планетата на действието Марс навлиза в земния подвижен знак Дева, където ще транзитира до 27 август включително. Време е да приключим с демонстрациите, борбата за надмощие, „игрите“ и драматичните емоции, ласкателствата, забавленията и флиртовете (съвпад на Венера и Марс в Лъв). Време е да „изтрезнеем“ и станем сериозни, да сложим всичко в ред в и около себе си!

Навлизаме в период на повишена концентрация, практично мислене и действие, вникване в детайлите, по-добра организация и намиране на най-добрите методи и решения за постигане на целите. Периодът между 10 юли и 27 август е благоприятен за активна работа, уреждане на документи и подписване на важни договори (до 24 август – след това Меркурий е ретрограден до 16.09.23 г.), за земеделие, изразяване на мнение (писмено и устно), писателска дейност, анализи, прогнози, поправки, ревизии, грижа за здравето, грижа за чистотата и Земята. Девата е неуверена и преди да предприеме някакво важно действие тя дълго обмисля и анализира. Стреми се да прави всичко перфектно, качествено. Критична е както към себе си, така и към другите. Но, както винаги, има едно „но“! Меркурий, който управлява този знак и в посочения период Марс в Дева е под неговото управление, на 10 юли навлиза в огнения знак Лъв, където ще транзитира до 28 юли включително. И това видоизменя тотално звездната картина до тогава. Меркурий в Лъв ще вдига градуса на напрежението в контактите, няма да търпи критика и вмешателство, не обича да губи и се стреми към лидерство. 

В средата на месец юли Меркурий в Лъв активира неблагоприятен аспект с Юпитер в Телец, а между 19 и 28 юли – неблагоприятен аспект с Уран в Телец. Много хора, особено лидери, ще са склонни да преувеличават всяка информация и проблем, ще предприемат необмислени рискове, ще демонстрират величие, което ще доведе до ескалация на напрежението и конфликтите. Повишена е опасността от инциденти с влакове, самолетни катастрофи, военни атаки по въздух и вода, разрушаване на мостове и сгради. В същото време и Марс е в опозиция към Сатурн в Риби – планетата на ограниченията, трудностите, на нещата и хората, които ни карат да се чувстваме сигурни и стабилни.

Опозицията Марс в Дева и Сатурн в Риби изисква от всички въздържане от агресия и крайност в действията.

В световен план са възможни сериозни конфликти, прояви на насилие, протести и размирици, проблеми в здравеопазването и образователната система, екологични катастрофи, наводнения и други природни катаклизми, особено в периода 17 – 28 юли. Тъй като и Венера в Лъв е ретроградна от 23 юли (до 6 септември), очаквам трусове и на борсите, фалити на фирми и вероятно на още банки. В публичното пространство ще излизат наяве разни схеми и измами от миналото.

Не е изключено да има и атентати – срещу политик, съдия или друга високопоставена фигура, както и кончина на възрастен политик или личност от висок ранг в църквата през втората половина на юли.

В периода 23.07 – 06.09.2023 г., докато Венера е ретроградна, не са препоръчителни капиталовложения и всякакъв друг финансов риск, нови дейности, регистриране на нови фирми, нови бизнес / политически партньорства, нови интимни връзки и бракосъчетания, пластични операции и корекции. 

В личен план за спорове и конфликти, раздели с интимни или бизнес партньори,

транспортни и други инциденти най-уязвими са родените с Меркурий, Венера, Марс, Слънце и други планети в трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, заради неблагоприятните аспекти на Меркурий в Лъв към Юпитер и след това към Уран в Телец между 15 и 28 юли. Спазвайте законите и етичните норми на поведение, не предприемайте рисковани действия, шофирайте много предпазливо, а ако е възможно избягвайте пътувания на дълъг път в посочения период.

Възможни са спорове и сериозни конфликти, които биха довели до драматични обрати и неприятни преживявания.

Тъй като в личния ни хороскоп има общо 10 планети (заедно с двете светила Слънце и Луна), то опозицията на Марс в Дева към Сатурн в Риби е също толкова опасна в този период. Марс „натиска педала“, а Сатурн „спирачката“ и също създава напрежение. Крие опасности за родените през първа декада на знаците и с други рождени планети от 0 до 10 градуса в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. През втората половина на месец август предстои опозиция на Марс в Дева към Нептун в Риби, която може да провокира измами, интриги, разпространение на фалшива информация. Тогава ще засегне в личен план представителите на трета декада на същите знаци и с други рождени планети в последните 5-10 градуса. Ще засегне и някои държави, особено САЩ. Много е важно да се запази балансът при тази опозиция, която е по оста Дева / Риби, чрез повече разбиране, разговори и проява на съчувствие. Това са два кармични знака, затова трябва много да внимаваме всички в действията си, за да не активираме негативна карма. Грижете се добре за здравето си, направете при необходимост изследвания. Предпазвайте се от инфекции, интоксикации, травми на ребрата и краката, инциденти във вода. Излизайте при всяка възможност сред природата, стремете се към здравословен начин на живот. Бъдете по-мили и грижовни към близките си. 

Марги Паскалева