Марс в Скорпион: Агресия, бедствия, катаклизми

През месец октомври има и две затъмнения – слънчево на 14 и лунно на 28 октомври

Астро
11:11 - 11 Октомври 2023
14216
Марс в Скорпион: Агресия, бедствия, катаклизми

На 12 октомври планетата на действието, стремежите към победа, личната воля, смелостта, агресията, инцидентите и войните Марс навлиза във водния знак Скорпион, където ще транзитира до 24 ноември. Марс управлява знака Овен, но е и втори управител на Скорпион преди да бъде открит Плутон. Макар и да са твърде различни знаците Овен и Скорпион като действие и темперамент, Марс и в двата знака е много силен. Разликата е предимно в начина на действие.

Овенът е открит и директен, докато Скорпион е по-потаен, недоверчив и в най-ниското си проявление може да бъде отмъстителен. Единият е огнен знак, а другият воден. Затова през посочения период хората като цяло ще са склонни да действат много импулсивно под напора на емоциите. Освен това през месец октомври има и две затъмнения – слънчево на 14 и лунно на 28 октомври.

Около и по време на затъмнения всичко започва да „ври и кипи“.

Стремежът за постигане на целите е изключително силен.

Но истинската сила на Марс в Скорпион ще усетим след 22 октомври, когато първо Меркурий ще навлезе също в Скорпион, а на 23-ти и Слънцето ще се присъедини към тях. През втората половина на октомври и през ноември това  планетарно „трио“ засилва още повече мощта на водата и енергията на Скорпион, чийто основен планетен управител е планетата на трансформацията и дълбоките промени Плутон. След 21.01.2024 г. Плутон се настанява трайно и задълго (до 19.01.2044 г.) в урановия знак Водолей, знакът свързан с новото, висшия интелект, космоса, технологиите, електричеството, революциите, внезапните промени и т.н. Пътешествието му през Водолей ще бъде наелектризирано и много вълнуващо – не очаквайте спокойствие в световен план от него. Най-положителното му проявление ще бъде в сферата на науката и новите технологии, стига да бъдат използвани за добро. 

Плутон е богът на подземното царство, на началото и края, на живота и смъртта. Управлява големите групи от хора и общности.

Под негово управление са всички скрити и тайни неща, голямата власт и влияние, банковите дела и чуждите авоари, прокуратурата, полицията, престъпността, хирургията, атомната енергия,

вулканологията и т.н. Марс в Скорпион ще активира голяма част от тези теми. Всичко скривано до момента ще започне да изплува на повърхността и заедно с Меркурий (планетата на комуникациите) ще повиши напрежението в световен план. След време може да установим, че всичко е било за добро, но всеки интелигентен човек знае, че трансформацията и промените в началото винаги са болезнени – няма трансформация по лесен начин. Трансформациите по Плутон и Скорпион са болезнени и проявлението често е чрез срещата със смъртта. Не е задължително тя да е физическа и то при всеки, но става по трудния начин. Важно е в периода на транзита на трите планети през Скорпион да не вземаме прибързани и емоционални решения – всички водни знаци са много чувствителни и емоционални, независимо дали го показват или не. Тези препоръки важат най-много за родените под знаците, с Асцендент и други рождени планети в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

Не предприемайте рисковани начинания и действия, не влизайте в спорове и конфликти с околните.

Първо добре обмислете конкретната ситуация, изслушвайте хората и разчитайте на интуицията си, ако изпаднете в трудна ситуация. Грижете се за своето и за здравето на близките си. 

Още при активирането на напрегнатия аспект в началото на октомври между Марс във Везни с Плутон в Козирог всички видяхме тяхното проявление – увеличаване броя на вирусните инфекции и заболелите от Ковид, силното земетресение в Афганистан, военните удари над Израел, многобройните инциденти и природни бедствия по света. – в Индия, Турция, Ню Йорк и други. А през втората половина на октомври и през ноември вълната на недоволството, агресията, заболеваемостта, политическите конфликти, наводненията и други природни катаклизми ще е по-силна.

В световен план са възможни също инциденти с плавателни съдове, военни действия по вода, падане от власт на политици, убийства, стачки, протести и всякакво недоволство, мощни военни действия, екологични замърсявания;

проблеми в банковия и енергийния сектор, в прокуратурата и полицията, в здравеопазването и т.н. Препоръчително е да не се извършват никакви операции на 14 и 28 октомври, а за целия период на Марс в Скорпион – планови операции на пикочо-половата система. Препоръчително е който има възможност да застрахова движимото и недвижимото си имущество.

Избягвайте екстремно шофиране, употребата на алкохол и наркотични вещества,

особено от представителите на уязвимите знаци Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Не бъдете твърде критични и взискателни към хората. Проявявайте повече разбиране и търпение, не отмъщавайте, не реагирайте агресивно и не приемайте нищо твърде лично, ако искате тези трансформационни процеси да протекат по-леко. 

Марги Паскалева