Мартин Димитров и Иво Мирчев изпреварват Стефан Тафров с преференции

Новини
13:50 - 06 Април 2021
8500
Мартин Димитров и Иво Мирчев изпреварват Стефан Тафров с преференции

В София преференциално гласуване пренарежда листи на „Демократична България", показват протоколите на районните избирателни комисии в столицата.

Бившият депутат и бивш лидер на СДС Мартин Димитров, който беше пети, и Иво Мирчев от „Да, България", който беше трети, пренареждат листата на „Демократична България" в 24-и избирателен район. Така те двамата изпреварват Цецка Бачкова от ДСБ и преводача и дипломат Стефан Тафров от „Да, България".

„Благодаря за подкрепата за гражданските кандидати на „Демократична България". За втори път съм избран с преференция и 10% от гласовете в 24 МИР. Георги Ганев също влиза преференциално, а Петър Славов е близо до прага", написа Мартин Димитров във Фейсбук. Неговия съименник от „Демократична България” – рекламистът Мартин Димитров, обаче не успя да влезе в парламента. Преференциите за него бяха 3314, но те не се оказаха достатъчни.

В столичния 23-и избирателен район икономистът Георги Ганев, който също е кандидат от гражданската квота, също успява да размести листата.Така той измества от второто място Антоанета Цонева от „Да, България". Тя обаче също ще стане член на парламента, понеже резултатите на ДБ са особено високи в столицата.