Мартин Димитров изумен

Политика
09:27 - 01 Декември 2023
2658
Мартин Димитров изумен

"Въпреки, че към всеки бюджет имам забележки, те се поставят в самата процедура и част от въпросите се решават. Но демагогията на ГЕРБ е изумителна - казват, че много ги притеснява дефицитът и дългът. Вчера, когато гледахме данъчните закони, те предлагат към 1 млрд. лева допълнителни разходи под различна форма ", кказа пред БНТ Мартин Димитров, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Не може едновременно да се предлагат огромни допълнителни разходи и да се ходи по медиите и да казват - ние много се притесняваме какъв е дефицита и дълга в България. Не е ясно дали дефицитът ще бъде достигнат", поясни Димитров.

По думите му, България беше в тежко положение по време на служебния кабинет.

"Ние успяхме да стабилизираме публичните финанси. Очаквам данните за ноември за бюджетния дефицит и те да бъдат много добри, от страна на финансовото министерство, вероятно още днес или утре. Мерките са взети и публичните финанси са под контрол", допълни той.

Мартин Димитров каза още, че ако това правителство продължи да работи и мерките, които са взети за изсветляване на икономиката, за икономически растеж, за развитие, за капиталови разходи се случат, то тогава няма притеснения.