Мартин Камбуров и Берое се разделят

Клубното ръководство не може да му гарантира титулярно място

Спорт
11:42 - 12 Май 2020
1456
Мартин Камбуров и Берое се разделят

Нападателят на Берое Мартин Камбуров няма да продължи договора си с клуба за следващия сезон, но ще изиграе оставащите срещи при подновяването на шампионата. Той обяви новината в специално интервю за клубния сайт.

"Имах възможността да се срещна с г-н Русев и г-н Грудев. След това, разбира се, и с Димитър Димитров. Всички са абсолютно коректни, както са били винаги. Това отношение получих още от първия си ден в Берое, а то не се промени за три години. Благодаря им за това. Ръководството и треньорският екип ме изчакаха и очакваха моето решение. Разговаряхме нормално и съвсем професионално. Казаха ми, че мога да остана още една година, но, естествено с условност, че не може да се гарантира колко време ще имам на терена.

Това е съвсем нормално и аз благодаря за това отношение. Аз обаче не бих искал да остана в клуба, да се водя само на заплата и да имам малко игрово време. Моята цел е съвсем друга.

Оттук нататък имам около 7 мача за Берое, които ще изиграя с цялото си сърце и ще дам всичко от себе си. Надявам се само да съм здрав и се надявам да вкарам поне още 7 гола за Берое. За три години отбелязах доста за отбора и не смятам да спра до тук. За мен всеки гол е специален.

Но ще потърся друго развитие, защото не искам само да стоя и да взимам заплата. Благодаря още веднъж най-искрено на ръководството и всички в клуба, от които винаги съм получавал единствено уважение и коректност. Трудно решение, но във футбола няма лесни неща.

Благодаря на всички тук. Винаги съм казвал, че тук срещнах уникално ръководство и фенове. Всички ме приеха изключително добре и до ден днешен това не се е променило. Където и да се срещнем съм чувал само хубави думи от всички. За цялото време нямах нито един конфликт с нито един ръководител, треньор, съотборник или фен, което ме прави много щастлив. Показах, че мога да работя с всеки. Не искам обаче още сега да давам тези крайни мнения, защото имам още време тук. Надявам се на още поне 7 гола и да зарадвам още хората, защото те го заслужават. Запазвам си правото да благодаря генерално след тези 7 мача.

Няма как да имам предложение все още и нямам такова. Всичко, което обявихме реално се случи вчера. Към този момент не съм и водил разговори с друг клуб. Вие първи научавате и може би от тук насетне, който има интерес ще намери начин да се свърже с мен. В момента съм съсредоточен изцяло и единствено към предстоящите мачове с Берое", заяви голмайсторът пред клубния сайт на беройци.