Мартин Кавдански от Царско село с коронавирус

Тестът на бранителя преди срещата с Черно море в четвъртък е бил отрицателен, което се е оказало грешка

Спорт
20:24 - 03 Юли 2020
2988
Мартин Кавдански от Царско село с коронавирус

От Царско село съобщават за футболист на тима, който е заразен с коронавирус. Става въпрос за защитника Мартин Кавдански, който вече е поставен под карантина. Тестът на бранителя преди срещата с Черно море в четвъртък е бил отрицателен, което се е оказало грешка на лабораторията.

"ФК Царско село би желал да уведоми футболната общественост, че футболист на клуба е дал положителна проба за COVID-19. На 1 юли всички футболисти, треньори и помощен персонал проведоха задължителните ежемесечни PCR тестове.

Резултатите от тестовете бяха предоставени на футболния клуб в часовете преди домакинството срещу Черно море на 2 юли.Всички резултати бяха отрицателни и бяха представени на делегата на футболната среща.

На 3 юли бяхме уведомени, че един от нашите футболисти – Мартин Кавдански е дал положителен резултат за COVID-19, а ситуацията е обяснена с допусната грешка на лабораторията, която е провела тестовете.

Кавдански веднага е поставен под изолация и му е направен втори PCR тест.

„Чувствам се добре, изненадан съм от положителния резултат. През последните дни не съм имал никакви симптоми, неразположение или нещо подобно“, заяви Мартин Кавдански.

За случая са уведомени колегите от Черно море, както и съдийската бригада, която ръководи футболната среща.

Тренировъчния процес на Царско село е преустановен до неделя, когато ще бъдат направени нови PCR тестове на всички контактни лица и ако няма други положителни резултати тренировките ще бъдат подновени", съобщиха от клуба.